Formule 1

'Wereld van verschil' met Max Verstappen: "De gouden regel was: als je één seconde verwijderd bent, dan kun je je stoeltje niet behouden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 10:39

Mathias Lauda zegt dat Sergio Pérez volgend seizoen niet bij Red Bull zou moeten kunnen blijven, zo groot is zijn achterstand op Max Verstappen.Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Hoewel Red Bull Pérez een tweejarige contractverlenging gaf na de Grand Prix van Monaco, viel het nieuwe contract samen met vormverlies van de Mexicaanse coureur.
Terwijl hij in de laatste vijf races het podium niet haalde, heeft Max Verstappen vier keer de top drie gehaald, waarvan drie overwinningen.
Volgens Lauda, de zoon van wijlen Niki Lauda, zou een coureur in elk ander kampioenschap zijn racestoeltje verliezen.

"

"De stopwatch aan het einde liegt niet", vertelde de Oostenrijker aan ServusTV. "In de Formule 1 moeten de beste coureurs van de wereld rijden. Bij Red Bull, dat al drie jaar de beste auto heeft, verwacht je een coureur die de nummer één kan bijhouden."

"Als hij twee of drie tienden achter ligt, is dat prima. Maar één seconde, op zo'n kort circuit, is een wereld van verschil. Ik heb ook lang in de autosport gezeten, zeker niet zo succesvol als Pérez, maar de gouden regel was: als je één seconde van je teamgenoot verwijderd bent, dan kun je je stoeltje niet behouden. Het maakt niet uit in welk kampioenschap je rijdt, of het nu DTM, WK Sportwagens of Formule 2 is, als je één seconde van je eigen teamgenoot verwijderd bent, dan is die plek volgend jaar weg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS