Formule 1

Verstappen niet geÔnteresseerd in 'mediahype' over crash: "Ik ben aan het trainen en..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2021 17:23 • Print artikel

Max Verstappen heeft geen interesse om zich in te laten met de 'mediahype' rond zijn crash in Silverstone met Lewis Hamilton.

Max Verstappen Lewis Hamilton F1 Silverstone


Het grootste gespreksonderwerp in de Formule 1 sinds de laatste race is het incident tussen de twee titelkandidaten tijdens de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ, waarbij de Nederlander uitviel.

In de nasleep van de crash noemde hij Hamilton onsportief en respectloos, terwijl Christian Horner zich bijzonder kritisch uitliet over de Brit en Mercedes en het team hun verzoek om de coureur verder te straffen hebben doorgezet.

Verstappen is er echter op gebrand om dit alles achter zich te laten in plaats van er nog langer bij stil te staan. In plaats daarvan richt hij zich liever op het winnen van een eerste wereldkampioenschap. "Ik heb niet veel te zeggen over alle mediahype en om eerlijk te zijn ben ik er niet in geÔnteresseerd om daarbij betrokken te raken", vertelde hij aan verslaggevers. "Ik weet wat er in Silverstone is gebeurd, want ik zat in de auto en uiteraard heb ik een bepaald gevoel over hoe mijn race is geŽindigd. Maar nu concentreer ik me er gewoon op om ervoor te zorgen dat we op de baan zo goed mogelijk zijn, zodat we voorop kunnen blijven in het kampioenschap."

"Het team kan zorgen voor de officiŽle kant van de zaken en alles wat moet worden bekeken na de crash, maar mijn taak is dezelfde als altijd - de beste zijn die ik kan zijn en proberen te winnen op zondag."

De klap van 51G die Verstappen op Silverstone meemaakte, was ťťn van de grootste die de sport de afgelopen seizoenen heeft gezien en zorgde ervoor dat hij na afloop naar het ziekenhuis moest voor controle.

Afgezien van een paar blauwe plekken, zegt hij dat hij zich nu prima voelt en volledig klaar is om weer te racen. "Ik ben blij dat ik dit weekend in Hongarije weer aan de start kan verschijnen, zeker na het resultaat van de laatste race", zei Verstappen. "Ik ben natuurlijk een beetje gekneusd, dat is normaal na zo'n grote impact, maar ik ben aan het trainen en voel me goed."

"Ik heb deze week een 24-uurs simrace gedaan en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren op de tijd die ik lange tijd in ťťn positie en achter schermen heb gezeten. Ik voelde me absoluut prima, waardoor ik met een positief gevoel het weekend in ga. Ik ben er zeker weer klaar voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS