Formule 1

Toyota houdt alle opties open voor het nieuwe WEC: "Prototype of een op een productieauto gebaseerde hypercar?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 maart 2019 10:21 • Print artikel

Recent maakte de FIA en ACO bekend dat niet alleen prototypemodellen met hypercar styling in de nieuwe Hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship toegestaan zijn, maar nu ook op productieauto's gebaseerde hypercars voortaan geoorloofd zijn. Toyota zegt dat men beide opties daarom nog openhoudt voor de beide platformen.

Toyota Hypercar Facebook

Prototype Toyota Hypercar


“Om ons te positioneren hebben we de regels nodig”, zei Vasselon over de keuze die Toyota moet maken. “Maar we houden beide opties open. We gaan een Hypercar ontwikkelen die gebaseerd is op het GR Concept. Dat werd vorig jaar in het Le Mans-weekend gepresenteerd. We bereiden ons echter ook voor op de prototypecategorie, we gaan dus wel zien welke kant het opgaat.”

Rob Leupen vertelde dat het doel van het Japanse merk nog steeds is om een speciaal voor de Hypercarserie gebouwd prototype te ontwikkelen. “Vanuit ons oogpunt moeten ze een oplssing vinden die duidelijk is voor elke partij”, legde de Nederlander aan Sportscar365 uit. “Uiteindelijk maakt het mij niet uit als ze allebei gaan racen. Hoe meer, hoe beter en we staan open om de competitie aan te gaan. We hebben zeker de voorkeur voor het Hypercarprototype, maar als alles duidelijk is vastgelegd in regels, dan kunnen we starten met de invulling ervan. We zullen ons dan tot het uiterste inspannen om kwaliteit van het hoogste niveau te leveren. We hebben gezegd dat we altijd geïnteresseerd zijn en dat we erg geïnteresseerd blijven.”

Vasselon bevestigde dat er al gesprekken zijn geweest tussen de FIA, ACO en de fabrikanten, waarvan de verdere details nog bevestigd moeten worden. “Ik denk dat het belangrijk is om duidelijke regels te hebben, het is belangrijk dat we weten wat we moeten doen”, vertelde Leupen. “Op dit moment weten we het nog niet. Zolang we het niet weten, is het lastig om je ergens vol toewijding op te richten. We willen er in ieder geval vol voor gaan! Hopelijk komt er de komende dagen meer duidelijkheid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS