Formule 1

Szafnauer vreesde einde Force India: “Grote opluchting voor iedereen”

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2018 12:53 • Print artikel

Otmar Szafnauer zag de bui al hangen voor zijn team Force India. Nadat de Indiase renstal onder curatele werd gesteld, dacht de teambaas aan een vergelijk scenario als Caterham en Manor. Dinsdagavond werd bekend dat een groep investeerders onder leiding van Lawrence Stroll het team heeft gered. Alle 405 banen blijven behouden. “Veel teamleden zaten in onzekerheid over hun toekomst”, zegt Szafnauer tegen Autosport. “Het is een grote opluchting voor iedereen. We kunnen weer verder als een normaal Formule 1-team.”

Force India


Nu dat het team van de ondergang is gered, is het de vraag hoe de leiding van het team eruit gaat zien. Szafnauer weet ook niet of hij en Bob Fernley een rol krijgen onder de nieuwe eigenaar. “Het is nog vroeg, maar laten we hopen dat het management mag blijven zitten. Het is nog maar net gebeurd, dus ik heb nog niet met de nieuwe eigenaren kunnen praten.”

Door de overname van Lawrence Stroll wordt zijn zoon Lance genoemd als nieuwe coureur bij Force India. Een nieuwe naam voor het team is ook heel goed denkbaar. “Al die gesprekken gaan we in de komende weken houden. Gelukkig kunnen we vooruitkijken en niet terug.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS