Formule 1

Sky Sports F1 - Martin Brundle bestempelt AlphaTauri's ‘no-show’ bij Max Verstappen-hoorzitting als 'sportieve teleurstelling'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2023 18:20

SUZUKA - Dat AlphaTauri niet aanwezig was bij de was een 'sportieve teleurstelling’, vond Martin Brundle.

Red Bull


Het was een chaotische kwalificatie waarin rijders zich een positie probeerden te creëren. Verstappen reed de nodige ronden tijdens de kwalificatie op het stratencircuit, maar werd uitgesloten van de poleposition shoot-out in Q3 toen Liam Lawson hem naar de elfde plaats degradeerde. Erger nog, zo leek het, was dat Verstappen niet één, maar drie onderzoeken van de stewards kreeg voor zijn acties in de kwalificatie. Eén daarvan was wat er op basis van onboard-beelden uitzag als het hinderen van Tsunoda.

Op de beelden was Verstappen te zien, die niet bezig was met een pushronde. De positie van de auto van de Nederlander betekende dat de AlphaTauri-coureur niet de ideale lijn kon rijden en zich als gevolg daarvan genoodzaakt zag zijn snelle ronde af te breken.

Maar ondanks dat de stewards ook oordeelden dat Verstappen de Japanner had gehinderd, kreeg de Nederlander slechts een berisping. Brundle was verrast en hij denkt dat Verstappen en Red Bull dat ook zouden zijn geweest met zijn lichte straf.

"Hoe Max Verstappen niet ook een straf heeft gekregen voor het hinderen van Yuki Tsunoda in de kwalificatie was, gezien de andere straffen die dit seizoen zijn uitgedeeld, een grote verrassing voor velen in de paddock, waaronder volgens mijn voorspelling ook het team en de coureur in kwestie", schreef hij in zijn Sky Sports-column.

"Dat AlphaTauri geen vertegenwoordiger stuurde naar de hoorzitting, ook al was dat het junior Red Bull team, was voor mij een sportieve teleurstelling." Volgens Motorsport koos AlphaTauri ervoor om niet naar de hoorzitting te komen omdat ze geen formele dagvaarding hadden ontvangen en ook zelf geen klacht hadden ingediend bij de FIA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS