Formule 1

Sergio Perez onthult 'prioriteit' in strijd om vrijwaringsclausule Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 05:01

De drie wedstrijden Spanje-Oostenrijk-Engeland waren moeilijk voor iedereen op de Formule 1-grid, maar misschien wel het meest voor Red Bull Racing-coureur Sergio Perez - die nu vecht voor zijn racestoeltje ondanks dat hij recent een meerjarig contract heeft getekend.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


In een gesprek met de media na de race gaf Perez toe dat de volgende twee races 'prioriteit' voor hem zijn en dat zou heel goed te maken kunnen hebben met de geruchtmakende ontsnappingsclausule in zijn nieuwste contract met Red Bull Racing.

Als je naar zijn resultaten voor 2024 kijkt, is het duidelijk dat Sergio Perez minder goed begint te presteren. In de eerste vijf races scoorde Perez drie tweede plaatsen en één derde. Daarna volgden opeenvolgende uitvallers in Monaco en Canada, gevolgd door zijn laatste 17e plaats in Engeland, waardoor Perez nu zesde staat in het klassement van de wereldkampioen coureurs.

"Ik weet waar ik sta qua contract en dat soort dingen", zei Perez tegen de media na de Britse GP. "Ik kan het geen afleiding laten zijn. Ik moet me concentreren op de komende twee weekenden, die de prioriteit hebben, en samen als team uit deze moeilijke periode zien te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS