Formule 1

Pierre Gasly haalt uit naar Esteban Ocon over rijgedrag: “We hebben het hier al eens eerder over gehad”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juli 2024 20:06

Pierre Gasly is niet blij met het rijgedrag van zijn teamgenoot Esteban Ocon. De twee Alpine-coureurs raakten elkaar bijna in de Grand Prix van Oostenrijk. Al veel vaker kwam het dit jaar al vaker (bijna) tot een confrontatie tussen de coureurs van de Franse equipe.

Pierre Gasly Esteban Ocon

In Miami hadden de twee een langdurig gevecht met elkaar, maar raakten de twee 'haantjes' elkaar net niet. Enkele races later in Monaco raakten de twee vechtende kemphanen elkaar echter wel. Ocon viel onfortuinlijk uit, terwijl de race van Gasly ernstig werd gecomprimeerd. Tijdens de Australische Grand Prix van 2023 kegelden de twee mannen elkaar ook al eens uit de race.

Ook in Oostenrijk lieten de twee elkaar niet met rust. Gasly moest een uitloopzone meenemen om een rechtstreekse aanvaring met zijn teamgenoot te voorkomen. Na de race geeft Gasly in gesprek met de internationale media aan dat hij hier niet blij mee is. Hij spreekt zich met een felle toon uit tegen het rijgedrag van zijn eveneens Franse collega: "Ik weet zeker dat het team het niet leuk vond dat ik wijd moest gaan, want ik kreeg echt geen ruimte. Het is nooit makkelijk toch? Het is iets wat we onderling moeten bespreken, maar we hebben het er al over gehad en we zullen kijken of we nog iets kunnen doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS