Formule 1

Na Red Bull en Williams ziet McLaren ook niets in de inzet van een derde auto: "Het moet gelijk en eerlijk zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2018 03:16 • Print artikel

Mercedes heeft drie jonge talenten rondlopen die in de toekomst mogelijk Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in het Formule 1-team moeten vervangen. Esteban Ocon, Pascal Wehrlein en George Russell. Wehrlein verloor vorig jaar zijn stoeltje bij het door Ferrari aangedreven Sauber, omdat hij een protegé van Mercedes is. Ocon lijkt na dit seizoen zijn plek bij Force India te gaan verliezen aan Lance Stroll en Russell staat met een aanstaand Formule 2-kampioenschap op de deur van de F1 te bonzen. De Duitse autofabrikant kan voor 2019 voor haar juniors naar alle waarschijnlijkheid geen onderdak vinden, omdat de Renault-, Ferrari- en Red Bull-teams niet bereid zijn om een protegé van Mercedes op te leiden.

Esteban Ocon

Mercedes-teambaas Toto Wolff stelde al de mogelijkheid om een derde auto in te zetten, zodat de jonge coureurs de kans krijgen om ervaring op te doen in de hoogste klasse van de autosport. De Oostenrijker stelde dat de kosten niet te hoog zijn en dat de grid een mooie show kan gaan leveren met het aankomende talent, die al kunnen vechten met mannen als Valtteri en Lewis. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het een interessant idee, maar gelooft niet dat het praktisch is en verwacht niet dat de teams in het middenveld gaan instemmen. “Het is een interessante”, zei de Brit tegen Planet F1. “Maar de praktijk van het inzetten van drie auto’s per team is lastig. Er zijn dingen als de pitstops, het is een erg lastige om te doen. Het is een interessant concept, maar wanneer je naar het praktische gaat kijken, dan is het erg, erg complex. Ik denk niet dat het middenveld in het bijzonder er blij mee gaat zijn.”

Overigens is Horner niet de enige teambaas die er zo over denkt. Ook Zak Brown van McLaren laat soortgelijke geluiden horen. "Ik houd van het idee van drie auto’s, maar hoe ga je het managen?”, zegt de Amerikaan. “Ik denk dat er ruimte op de grid is, maar niet voor elk team om een eentje in te zetten. Misschien heb je mogelijkheden bij bepaalde races, maar het moet gelijk en eerlijk zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS