Formule 1

Mercedes duikt in de underdog: "Singapore heeft kenmerken waarmee we nogal gestoeid hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 09:06 • Print artikel

Voor Mercedes is de Grand Prix van Singapore één van de lastigste van het jaar. Het team won vorig jaar dan wel, maar dat kwam met name door de aanvaring van de twee Ferrari-coureurs met Max Verstappen. Het is logisch dat de Zilverenpijlen in de underdog positie kruipen.

Mercedes F1

“Singapore heeft kenmerken waar we in het verleden nogal mee gestoeid hebben”, zei Wolff vooruitblikkend op Singapore. “De korte rechte stukken, de langzame, krappe bochten en het hobbelige oppervlak maakt het één van de lastigste wedstrijden van het seizoen voor ons.”

“Vorig jaar begonnen we de race vanaf de derde startrij en kwamen naar huis met een overwinning en een derde plek. Op papier is de baan in het voordeel van Ferrari, maar het kampioenschapsgevecht zit zo dicht bij elkaar, dat een voorspelling bijna zinloos is.”

“We zitten midden in een gevecht om het kampioenschap. Iedere man en vrouw in het team is bereid om zichzelf tot de limiet te pushen. We vechten met alles wat we hebben voor deze twee kampioenschappen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS