Formule 1

Max Verstappen wordt intensief betrokken bij de toekomstplannen van Honda; overname van Red Bull?

Uitgegeven door Peter Vader • 21 oktober 2019 10:25 • Print artikel

Max Verstappen wordt betrokken bij de toekomstplannen van Honda. Het is gebleken dat de motorpartner van Red Bull momenteel niet bereid is zich aan de Formule 1 te binden totdat ze de zeer controversiële nieuwe regels van 2021 kunnen inzien. Tegelijkertijd raakte de Nederlander Verstappen onlangs betrokken bij de alle beraadslagingen op het hoogste niveau.

Max Verstappen Red Bull F1 Circuit Zandvoort

Vertrouwen blijft
"Max ontmoette recentelijk Helmut Marko, Christian Horner en Toyoharu Tanabe om de plannen van Honda te leren kennen", aldus Mashashi Yamamoto, de F1-directeur van Honda, en geciteerd door El Confidencial. "Hij wilde dat we het plan dat we hebben, zouden toelichten. We deden dat speciaal voor Max en zijn antwoord was dat Honda tot nu toe heeft voldaan aan wat we hadden beloofd. Hij behoudt zijn vertrouwen in ons," voegde Yamamoto eraan toe.

Overname van Red Bull?
Volgend jaar daalt Verstappen af naar Zandvoort om voor een uitverkocht publiek op te treden tijdens de eerste Nederlandse GP in decennia. De Nederlandse GP-baas Jan Lammers vertelde RacingNews365 dat hij hoopt dat Red Bull en Honda in de toekomst nog intensiever zullen samenwerken. "Ik hoop dat Honda Red Bull volledig zal overnemen", gaf hij toe. “Toro Rosso verandert zijn naam volgend jaar al, en laten we niet vergeten dat Red Bull sterk wordt beïnvloed door de Thais. Het is waarschijnlijk geen toeval dat Alex Albon momenteel in die auto zit. ”

“Erg blij!”
Van zijn kant zegt Honda-technisch directeur Toyoharu Tanabe dat hij blij is met Red Bull. “Ik was niet betrokken bij het McLaren-project, maar Red Bull en Toro Rosso zijn erg open als een team en de ingenieurs zijn erg ruimdenkend," vertelde hij aan het Nederlandse Formule 1. "We zijn hier erg blij!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS