Formule 1

Max Verstappen moest het met een afgeschreven motor van Renault doen: "Als je al 1.2 seconde verliest..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2018 05:13 • Print artikel

Het liep niet op vrijdag bij Max Verstappen in de eerste twee vrije trainingen in de aanloop naar de GP van Japan. En dat liet Max ook blijken bij een interview bij Olav Mol, waar hij aanschoof voor het programma Formule 1 Café. “Ik was helemaal niet blij, ik heb geen ronde gehad waarin ik lekker in de auto zat. Hier in Suzuka is dat wel belangrijk. De eerste sector valt nog wel mee. Je verliest natuurlijk veel op de rechte stukken en in de bochten ziet het er wel prima uit. Maar als je al 1,2 seconden tekort komt op het rechte stuk gaat het hem ook niet worden.”

Max Verstappen

Max reed overigens B-Spec motor. Verstappen licht toe: “Ik reed met motor nummer twee, de hele oude B-spec die ze eigenlijk al afgeschreven hadden, die deed het nog. Ik heb nog een nieuwe B-spec, die is één race oud, en dan gaat de C-spec erin. Daar reed Daniel al de hele dag mee. Die is nog niet helemaal top, maar klinkt al een iets beter dan in Singapore, en ook de driveability is beter.”

“Normaal gesproken starten we hier vanaf de derde startrij. We zitten wel dicht bij Ferrari moet ik zeggen, maar in de kwalificatie schroeven ze de motor open en dan winnen ze nog wel wat. Mercedes is wel erg sterk dit weekend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS