Formule 1

Lando Norris geen choker: “Potentie om meer te winnen en zelfs wereldkampioen worden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 mei 2024 18:02

Lando Norris staat komend weekend in Imola voor het eerst aan de start als heuse Grand Prix-winnaar. De Brit won in Miami zijn eerste Grand Prix en vierde dit uitbundig. Norris hoopt vanzelfsprekend dat hij nog veel vaker het hoogste treetje van het ereschavot mag betreden. Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, weet het zeker; Miami blijft niet Norris’ enige overwinning in de hoogste klasse van de autosport.

Lando Norris Damon Hill

Het duurde een goede vijf jaar sinds Norris’ debuut voordat hij eindelijk van de hatelijke nul overwinningen af was. Het is hem toch gelukt en dat bleef niet onopgemerkt. Norris deelde zelf al mee dat hij wist dat hij dit jaar races zou gaan winnen en vertelde zelfs dat hij Red Bull en Max Verstappen volgend jaar wil verslaan.

Niet alleen Norris is optimistisch. In de F1 Nation Podcast vertelt Hill over het talent van landgenoot Norris: "Er werd heel veel gesproken over Lando. Ik hoorde laatst dat sommige mensen suggereerden dat hij een choker zou zijn, maar ik heb nooit op die manier over hem gedacht. Hij heeft altijd laten zien dat hij de potentie had om races te winnen, en misschien zelfs om wereldkampioen te worden."

"Het enige wat je in zo'n situatie moet doen, is doen waar je mee bezig bent en aan blijven kloppen. Dan gaat de deur uiteindelijk een keer open en dan win je eindelijk een keer. Zo won ik ook en daarna won ik nog meer races en ik verwacht dat het voor Lando ook zo zal gaan verlopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS