Formule 1

Krijgt Lando Norris de tijd? "Formule 1 kan een behoorlijk wrede omgeving zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 januari 2019 14:12

Lando Norris krijgt de tijd om te schitteren bij McLaren, volgens de baas van McLaren F1. Het worstelende Britse team heeft Stoffel Vandoorne, die in 2016 debuteerde als de regerende Formule 2-kampioen, nog maar net de laan uitgestuurd en daarvoor in de plaats de nummer twee in de F2 van 2018 ingelijfd. De baas van McLaren, Zak Brown, zegt dat de 19-jarige Lando Norris alle tijd krijgt om zich aan te passen.

Lando Norris

Oordeel
Zak Brown: "Formule 1 kan een behoorlijk wrede omgeving zijn, we moeten daarom dan ook de verwachtingen 'managen'. We moeten niet na drie races al een een oordeel vellen, wat we als sport vrij snel doen", wordt Brown geciteerd door de krant Sun." Hij krijgt absoluut de tijd om zich te ontwikkelen, het is een hogedrukomgeving en het eerste wat iemand in de F1 doet is zich vergelijken met zijn teamgenoot", voegde de McLaren baas er aan toe.

Vergelijken
De teamgenoot van Lando Norris in 2019 is Carlos Sainz. Volgens Brown een extreem snel en ervaren coureur."We verwachten van hen dat ze hard en netjes met elkaar racen en ze moeten zeker van tijd tot tijd de maat van elkaar nemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS