Formule 1

Helmut Marko ontkent: “Max Verstappen heeft geen veto over Carlos Sainz uitgesproken”

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2018 10:10

Vorige week kwamen er berichten naar buiten dat Max Verstappen tegen de komst van Carlos Sainz is. De Spanjaard zou bij Red Bull kandidaat zijn om de naar Renault vertrekkende Daniel Ricciardo op te volgen. De Nederlander zou zijn veto hebben uitgesproken, maar dat is volgens adviseur dr. Helmut Marko niet waar. “De geruchten kloppen niet”, zegt Marko tegen Diario Sport. “Red Bull bepaalt welke coureurs we in de auto zetten.”

Max Verstappen


Verstappen en Sainz waren eerder teamgenoten bij Toro Rosso, totdat de Limburger halverwege 2016 de overstap maakte naar Red Bull. De relatie tussen beide coureurs zou destijds niet ideaal meer zijn geweest.

Naast Sainz vallen ook de namen van Fernando Alonso, Kimi Raikkonen en natuurlijk ook de Toro Rosso-coureur Pierre Gasly. Alonso lijkt geen logische stap, omdat hij juist bij McLaren van de Honda-motor, waarmee Red Bull volgend jaar gaat rijden, af wilde. Daarnaast passen de Spanjaard en Kimi Raikkonen niet binnen het beleid van het team uit Milton Keynes om talent een kans te geven. De opties Sainz en Gasly lijken daarom op het eerste oog het meest logisch.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS