Formule 1

Grid girls terug in Singapore: "Liberty Media ziet een grid girl als een vorm van seksisme..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2018 17:11 • Print artikel

Dit jaar maakte Liberty Media dat er geen grid girls meer op de grid staan bij de Formule 1. De Amerikaanse eigenaar van de hoogste klasse in de autosport zei toen dat grid girls niet meer passen bij de waarden van het bedrijf en de hedendaagse sociale normen. Singapore lijkt deze regel te gaan negeren.

Asian grid girls


“Ons cabinepersoneel is een ambassadeur van ons merk en blijven een integrale rol spelen in de aankomende Formule 1 2018 Singapore Airlines Singapore Grand Prix”, zei de vliegtuigmaatschappij in een officiele verklaring. Dean Shams, een expert op het gebied van public relations, zei dat een ‘Singapore Girl’ een prestigieus merk blijft.

“Liberty Media ziet een grid girl als een vorm van seksisme, omdat ze meestal een seksuele persoonlijkheid uitstralen met hun schaars geklede outfit. Ze willen met recht gezien worden als een vooruitstrevend merk. SIA en Singapore, aan de andere kant, zien Singapore Girls als een lokaal icoon. Wat dat betreft lijken zij er goed in te slagen om het merk van Singapore te vertegenwoordigen in uniekheid en gastvrijheid.”

Meer over Grid girls

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS