Formule 1

Franz Tost zwaait af: "Bedankt aan iedereen met wie we de afgelopen jaren goed hebben samengewerkt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2023 08:09

ABU DHABI - In alle hectiek leek men het bijna vergeten, maar AlphaTauri-teambaas Franz Tost beleefde zijn laatste Grand Prix als hoofd van het team dat hij als Toro Rosso aantrof. Eerder dit jaar gaf de Oostenrijker te kennen dat hij dit jaar de koptelefoon aan de wilgen hangt. Hij is erg dankbaar voor achttien jaar Formule 1.

Franz Tost

Al sinds de oprichting van Toro Rosso (nu AlphaTauri), is Tost teambaas en scoorde hij met Sebastian Vettel en Pierre Gasly twee Grand Prix-overwinningen voor het team. Voor de bijna zeventigjarige Tost is het welletjes. Hij wil graag genieten van zijn oude dag en constant de hele wereld rondreizen hoort daar niet bij.

In een laatste persbericht van AlphaTauri laat hij weten: “Aangezien dit mijn laatste race was, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle Formule 1-fans te bedanken voor hun steun, de FIA, FOM, alle Formule 1-teams, Honda, Pirelli en iedereen met wie we de afgelopen jaren een goede samenwerking hebben gehad de afgelopen 18 jaar, en uiteraard mijn team en alle coureurs met wie ik het geluk had om mee te werken. Ik wens ze allemaal een succesvolle toekomst.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS