Formule 1

Formule 1-host bespreekt Verstappen-uitbarsting: "Max liep langs me en hij zei 'verontschuldig je niet voor mijn taalgebruik"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 augustus 2021 07:03 • Print artikel

Tom Clarkson, de host van de persconferenties tijdens Formule 1-raceweekeindes, heeft de uitbarsting van Max Verstappen besproken die op hem was gericht na de kwalificatie in Hongarije.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In de aanloop naar het raceweekend van de Grand Prix van Hongarije werd er nog druk gesproken over het incident tussen Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de vorige race op Silverstone. De twee zaten voor het eerst sindsdien weer in dezelfde ruimte na de kwalificatie in Boedapest, waarbij Hamilton de pole pakte en Verstappen P3.

Clarkson begon de Red Bull-man een vraag te stellen over de crash in de persconferentie, en daar was de coureur niet blij mee. "Kunnen we hier gewoon al over ophouden! We hebben hier al zoveel vragen over gehad. Het is gewoon belachelijk”, zei Verstappen. "Eerlijk gezegd, de hele donderdag hebben we de hele tijd stomme vragen beantwoord, dus kunnen we er alsjeblieft over ophouden? We zijn racers, we gaan racen, en natuurlijk gaan we hard maar fair racen, dus we blijven elkaar gewoon pushen."

In de nasleep van de crash in Silverstone waren het Christian Horner en Toto Wolff die zich het meest uitlieten over het gebeurde en daarmee de meeste krantenkoppen haalden. Clarkson zei dat hij om die reden een dergelijke vraag aan de coureurs wilde stellen. "Het denkproces was dit: we moeten deze titelstrijd meer over de coureurs laten gaan en minder over de teambazen”, zei hij in de laatste F1 Nation podcast. "En de persconferentie was de eerste keer dat we Lewis Hamilton en Max Verstappen in dezelfde ruimte hadden, dus ik dacht dat het goed is om te praten over wat er zou kunnen gebeuren in de openingsronde.”

"Dus ik stelde de vraag aan beiden, alleen deed ik dat niet omdat Max me onderbrak en me echt zei op te rotten. Ik maakte hem wel overstuur. En toen, omdat hij f'ing zei, dacht ik dat ik me beter kon verontschuldigen voor het taalgebruik, maar als ik me meteen verontschuldig, dacht ik dat hij weer zou gaan schelden dus ik doe het maar aan het einde.”

"Dus aan het eind zeg ik: 'ik wil me verontschuldigen voor het taalgebruik.” Terwijl ik dat zei, liep Max langs me en hij zei 'verontschuldig je niet voor mijn taalgebruik!'"

Max Verstappen kalmeerde blijkbaar wel snel daarna. "Max ontploft nogal snel, maar daarna is het snel voorbij, zoals altijd met hem," voegde Clarkson eraan toe. "Toen hij de kamer uitliep, zei hij: 'Ik weet dat het niet jouw schuld is, Tom'. En dat was het laatste wat ik hoorde."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS