Formule 1

De nieuwe concurrent van Max Verstappen stelt hoge doelen voor 2019: "Ik voel geen druk"

Uitgegeven door Bart • 15 december 2018 18:19 • Print artikel

Charles Leclerc maakt na een sterk debuutjaar bij Sauber de overstap naar topteam Ferrari. De nieuwe concurrent van Max Verstappen en de tweede jongste coureur op de grid in 2019 wil geen tijd verliezen en wil niks weten van een opwarmjaar. De vervanger van Kimi Raikkonen wil direct prijzen binnenhalen voor de Scuderia en dan het liefst in de thuisraces in Monaco en ItaliŽ. "Ik voel geen druk!"

Charles Leclerc


"Ik voel eerder de steun en ik moet zeggen dat ik heel blij ben. Ik wil de best mogelijke resultaten neerzetten en de verwachtingen van het team inlossen", zegt de jonge Monegask tegen GPfans.

Leclerc verwacht veel te kunnen leren van zijn nieuwe teamgenoot Sebastian Vettel. "Hij is een geweldige kerel en een geweldige coureur. Ik ken hem al uit de tijd dat ik simulatorcoureur was en hij bedankte me toen voor het werk dat ik deed."

"Het mag duidelijk zijn dat als je voor Ferrari rijdt dat je dat Grands Prix wilt winnen", vertelde Leclerc. "Zeker in Monaco, mijn thuisrace. En Monza. Ik kan me nog niet voorstellen hoe het moet zijn om als Ferrari-coureur in ItaliŽ te racen." Het racetalent maakte in Abu Dhabi al kennis met de Ferrari. "De auto voelt geweldig aan. Het is een grote eer om voor Ferrari te rijden. Ook al hebben we het nog maar over een test, het gevoel was direct overweldigend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS