Formule 1

Daniel Ricciardo verbreekt de stilte over zijn achterblijvende prestaties voor het Racing Bulls-team

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2024 03:01

In plaats van lekker vooruitgang te boeken is Daniel Ricciardo opnieuw het mikpunt van kritiek. De eerste drie races van het F1-wereldkampioenschap 2024 waren ronduit een beproeving voor de inwoner van Perth. Hij verzamelde geen enkel punt en behaalde zijn beste resultaat met de twaalfde plaats in Melbourne. Niet eens zijn eigen verdienste want hij kon zijn voordeel halen uit de uitvalbeurten van de twee Mercedessen van Hamilton en Russell en van de Red Bull van Verstappen. Het is de slechtste start van het seizoen uit zijn carrière. De goedlachse Australiër deed het zelfs beter in 2012, het jaar van zijn debuut, met een negende plaats na afloop van de GP van Australië.

Daniel_Ricciardo_Racing_Bulls

Meedogenloze omgeving
De Red Bull-omgeving is meedogenloos. Zoals gewoonlijk. De druk is al torenhoog en Helmut Marko dreigt min of meer heimelijk halverwege het seizoen met maatregelen. Vanuit Nieuw-Zeeland proberen de media de kandidatuur van Liam Lawson onder de aandacht te brengen als mogelijke (of beter gezegd: zekere) vervanger. Voor Daniel Ricciardo zullen de volgende races al van cruciaal belang zijn.

Moeilijk moment
“Ik weet dat ik een bepaald moeilijk moment doormaak. Ik begrijp dat ik zo'n seizoensstart ook niet had verwacht. Vorig jaar, in Boedapest, kroop ik de dag voor de kwalificatie achter het stuur en versloeg Yuki [Tsunoda, red.], waarna ik een goede race reed met heel weinig kennis van de auto. Na alle voorbereiding en racen vorig seizoen dacht ik eerlijk gezegd dat deze eerste paar races beter zouden zijn. En ik begrijp dat ik niet de enige ben die zich afvraagt waarom dit niet het geval is, maar veel mensen om mij heen dit ook doen.”

Meningen zijn verdeeld
De meningen in de hoogste klasse van de autosport zijn nogal verdeeld over de zaak Daniel Ricciardo en Racing Bulls. Het team uit Faenza, dat tot aan de tests in Bahrein nogal wat antipathie opwekte in de paddock vanwege de zeer nauwe samenwerking met Red Bull, stelde absoluut teleur. Hun eenzitter is verre van de "Top-5", wat volgens de coureurs de ambitie van het team had moeten zijn. Het lijkt er echter op dat het vooral Ricciardo is, die eronder lijdt. Mijn doel is echter om de situatie niet uit de hand te laten lopen en gefocust te blijven: “Ik voel me goed, de resultaten geven me helaas geen geweldig gevoel, maar diep vanbinnen, achter het stuur, voel ik me goed en ben ik opgewonden. Ik wil blijven racen!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS