Formule 1

Daniel Ricciardo hoeft niet te rekenen op Red Bull-zitje: "Niet op het niveau van Max of Checo"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2023 15:03

Daniel Riccardo is sinds dit jaar weer terug op het oude nest: Red Bull. Hij rijdt daar dit jaar niet naast Max Verstappen, maar is derde coureur bij het team. Dit jaar kijkt hij dus toe vanaf de zijlijn, maar hij wil volgend jaar terugkeren op de grid. Volgens Helmut Marko is het uitgesloten dat hij een stoeltje krijgt bij Red Bull, hij is niet onder de indruk van de Australische coureur.

Daniel Ricciardo

Ricciardo keerde met hangende pootjes terug bij het team van Red Bull, nadat zijn McLaren-contract vroegtijdig werd opgebroken en hij de deur werd gewezen. Red Bull haalde hem binnen als derde coureur en gebruikt hem nu vooral als PR-machine en simulatorcoureur.

Marko laat bij Motorsport-Magazin weten dat Ricciardo niet hoeft te wachten op een Red Bull-zitje: "Hij is nu niet op het niveau van Max Verstappen en Sergio Perez. Hoe groot zijn achterstand is op die twee? Dat zijn interne detailsĒ, zegt de Oostenrijker. "Zijn doel is om terug te keren naar een topteam en ik denk dat deze pauze goed voor hem is. Hij kan zo zichzelf vinden en daardoor kan hij te weten komen waar hij echt naar toe wil gaan. Hij doet nu echt goed werk bij ons, hij doet veel marketing- en PR-activiteiten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS