Formule 1

Charles Leclerc legt uit waarom hij zoveel fouten maakte tijdens de Grand Prix van Bahrein

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 maart 2024 08:02

Charles Leclerc weet zijn talrijke fouten tijdens de Grand Prix van Bahrein aan een probleem met de rembalans. De Ferrari F1-coureur slaagde erin zijn auto naar de vierde plaats te sturen in Sakhir, maar aangezien hij als tweede was gestart, had hij op veel meer gehoopt.

Charles Leclerc F1 Ferrari


Hij werd niet alleen ingehaald door Sergio Perez, maar ook door zijn teamgenoot Carlos Sainz terwijl hij regelmatig worstelde met blokkerende remmen en te wijd gaan. Van de koplopers had Leclerc tijdens de race de meeste moeite met grip, aangezien hij herhaaldelijk blokkeerde in de bochten en daardoor degenen achter hem liet passeren.

Het probleem ging niet onopgemerkt voorbij, met de coureur die zijn race-engineer Xavier Marcos Padros regelmatig op de hoogte bracht van zijn problemen, terwijl hij het op een bepaald punt ook omschreef als een 'f*cking gevaarlijke auto'.

Na afloop van de race zei Leclerc dat een probleem met de rembalans de reden achter zijn problemen was. "Ik kon de eerste 10 ronden niet door bochten 9 en 10 komen", zei hij. "Ik had gekke rembalansen naar de achterkant en ik zou elke ronde blokkeren en ik maakte grote veranderingen."

"Het was een zeer, zeer frustrerende race omdat ik al lang op deze race wachtte. Ik wilde laten zien waartoe we in staat waren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS