Formule 1

Bernie Ecclestone adviseert Liberty Media: "Richt je op twee teams en voor de rest geldt: take it or leave it!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 oktober 2019 04:04 • Print artikel

Volgens de voormalig eigenaar van de Formule 1, Bernie Ecclestone, hoeft Liberty Media zich voor 2021 slechts zorgen te maken over twee partijen. In oktober moeten de regels voor de hoogste klasse van de autosport voor de periode die vanaf dat jaar start – 2021 - vastgesteld worden. Er zijn echter nog grijze gebieden waar tussen de F1-teams en de FIA nog flinke discussies lopen. Volgens de bejaarde Brit zijn er echter twee teams cruciaal.

Bernie Ecclestone portret

“Maak een deal met Ferrari en met Red Bull. Ga daarna naar de andere teams en zeg: ‘take it or leave it’”, reageerde Ecclestone tegenover Auto Motor und Sport. Een grote wolk die boven de gesprekken hangt is het vetorecht van Ferrari. Zij zijn immers in staat om alles te blokkeren. Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoopt dit recht echter niet te hoeven gebruiken.

“Als eerste, we hebben het vetorecht en het zou een schande zijn om het te gebruiken”, aldus de Ferrari-teambaas. “Het is belangrijk om constructief te zijn. We hebben nog een maand om de fundamenten voor eind oktober te benoemen. Wanneer de regels tegen die tijd niet tot volle tevredenheid zijn, denk ik niet dat het een drama gaat zijn. Omdat we dan nog steeds tijd hebben om ze aan te passen en ze te verbeteren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS