DTM

OFFICIEEL: Paul Di Resta coureur bij het DTM-team van Aston Martin, wie staan er nog meer op hun lijstje?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2019 13:02 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur Paul Di Resta wordt een van de coureurs die gaat rijden voor Aston Martin in de DTM. De Schot die zich in 2010 tot kampioen liet kronen in het kampioenschap, reed vanaf 2014 voor HWA Mercedes. HWA is een van de technische partners achter het Aston Martin-project van R-Motorsport, bij de ontwikkeling van de auto. Vanwege zijn banden met HWA lijkt de Schot dus een logische keuze te zijn.

Paul Di Resta DTM HWA Aston Martin

“We hadden vorig jaar bij een kopje koffie in de paddock een gesprek van 20 minuten en ik was direct overtuigd van hun ambitie en passie voor dit project”, zei Di Resta tegen de officiële site van de DTM. “Het is het waard er aan te herinneren dat ik ook met HWA gewerkt heb sinds mijn dagen in de Formule 3 en ik ben er vast van overtuigd dat zij een uitmuntende organisatie zijn in elke klasse waaraan zij hebben deelgenomen.”

“Ze waren een van de grootste drijfveren achter het DTM-succes van Mercedes en ik heb absoluut vertrouwen en geloof dat R-Motorsport het werk kan doen. Na het vertrek van Mercedes werd door de Aston Martin-aankondiging van R-Motorsport ieders motivatie vergroot, iedereen is zo gretig om er deel van te zien en, geloof me, ze menen dit echt serieus. De hele organisatie is volledig professioneel en 100 procent gefocust. Ik denk dat we dit kunnen doen.”

Volgens het Amerikaanse Motorsport is overigens ook Daniel Juncadella een van de coureurs die de overstap van HWA Mercedes naar R-Motorsport-Aston Martin gaat maken. Daarnaast worden twee jonge coureurs genoemd, te weten Jake Dennis en Ferdinand Habsburg. Beide coureurs kwamen in het verleden al in actie tijdens de DTM Young Drivertest voor HWA Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS