Dakar

Na WEC, WRC en 24Uur van Le Mans wint Toyota ’s raceteam wederom een groot autosportevenement

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2019 21:02

Na het wereldkampioenschap World Endurance Championship (WEC), World Rally Championship (WRC) en de 24 uur van Le Mans heeft Toyota GAZOO Racing wederom een groot autosportevenement gewonnen, namelijk de Dakar Rally 2019. De Toyota Hilux van coureur Nasser Al-Attiyah en navigator Matthieu Baumel eindigde als eerste. Het is de eerste keer dat Toyota de zware rally wint.

Toyota GAZOO Racing Dakar 2019

De 41ste Dakar Rally bestond uit tien uitdagende etappes (‘stages’) en finishte donderdag 17 januari 2019 in de hoofdstad van Peru, Lima. De start was op 6 januari 2019 vanuit dezelfde stad. De laatste etappe vertrok vanuit de eveneens Peruaanse stad Pisco naar Lima, over een afstand van 359 kilometer. Toyota coureur Nasser Al-Attiyah domineerde het grootste deel van de Dakar Rally waarbij zijn Toyota Hilux met startnummer 301 hem nimmer in de steek liet.

Eerste winst in een Toyota
Het is de derde keer dat Nasser Al-Attiyah de Dakar Rally in de categorie Auto wint, maar de eerste keer in een Toyota. De Hilux van de coureur uit Qatar was niet de enige die de Dakar Rally volbracht; ook de Hilux van het duo Giniel de Villiers en Dirk von Zitzewitz wist de rally – die door maar liefst 70 televisiezender in 190 landen wordt uitgezonden – tot een goed einde te brengen. Deze Hilux met startnummer 302 eindigde op de 9de plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS