Dakar

Is Fernando Alonso van gedachten veranderd en gaat hij de Dakar Rally rijden? "Ik moet het evalueren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2019 07:30 • Print artikel

Fernando Alonso is vertrokken uit de Formule 1 en wil zich bewijzen als de meest complete coureur allertijden. In Spanje gaat inmiddels het gerucht dat zijn volgende stap naar een hele andere tak van autosport gaat zijn: Rallye Dakar. Volgens de tweevoudig winnaar van de monsterrally, Nasser Al-Attiyah is de voormalig wereldkampioen Formule 1 van plan om de Toyota Hilux te gaan testen. In het verleden zei de Spanjaard nooit zo’n fan geweest zijn van de rallysport.

Fernando Alonso F1, 24u van Le Mans, Toyota, Dakar Rally


“Ik zat een aantal keer naast Carlos als een co-piloot en ik denk dat ik nooit dat niveau van precisie en dat niveau van krankzinnigheid ga halen”, zei Alonso in 2017 nadat hij naast Rally-legende Carlos Sainz Sr. zat. “Ik dacht dat ik die dag ging sterven”, grapte de Spanjaard. “Toen ik eenmaal die ronden overleefde, zei ik ‘Oké, rally is voor rallycoureurs’.”

Na zijn vertrek uit de Formule 1 zoekt de coureur nieuwe uitdagingen, zo wil hij de Triple Crown op zijn naam zetten. Vorig jaar leek de coureur nog niet van gedachten te zijn veranderd. "Ik denk het niet”, zei Alonso vorig jaar nog tegen Racefans, toen hem werd gevraagd of hij inmiddels van gedachten veranderd was. “Ik moet het overwegen, ik moet het evalueren. Er zijn veel dingen waarover ik eerlijk moet zijn en ik weet dat ik niet het talent heb om het te doen.”

Ondanks dat Al Attiyah zegt dat de voormalig F1-coureur spoedig de Toyota-auto gaat testen, wil een woordvoerder van de autofabrikant dit niet bevestigen, maar zegt dat ze hem wel graag in de auto zouden willen zien.

Mocht Alonso voor 2019 het plan hebben om de Dakar te rijden, dan moet hij gaan kiezen tussen deze rally of de 24 uur van Daytona, die eveneens in januari verreden wordt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS