Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team Parker gaat deelnemen met de nieuwe Bentley Continental GT3 aan de Blancpain GT Series 2019

Uitgegeven door Peter Vader • 12 januari 2019 14:11 • Print artikel

Team Parker Racing heeft bevestigd dat het terug zal keren naar de Blancpain GT-serie in 2019, met de Britse ploeg die zich voorbereidt op een Endurance Cup-campagne met zijn nieuw ontworpen Bentley Continental GT3. Het komende seizoen markeert het vierde jaar op rij voor Team Parker met de Bentleys. Dit valt samen met de 100ste verjaardag sinds de oprichting van het iconische merk. Het team uit Leicestershire zal ook zijn deelname aan het British GT Championship voortzetten met dezelfde auto.

Bentley_Continental_GT3_Team_Parker_Blancpain_GT_Series_2019

Geslaagd debuut
Team Parker Racing reed vorig jaar al mee tijdens de Endurance Cup met een Continental GT3 van de vorige generatie. Coureurs Seb Morris, Derek Pierce en Rob Smith behaalden Pro-Am podiumplaatsen op Monza en Circuit Paul Ricard. Er zijn nog geen details bekend gemaakt over het in te vullen programma en rijdersbezetting voor het 2019-programma van het team.

Met de overstap naar een nieuwe Continental GT3 zal Team Parker het tweede Blancpain GT Series-squadron zijn, die deze wagen laat meerijden in het kampioenschap, na zijn succesvolle debuut van M-Sport in 2018. De fabrieksinzet resulteerde in een runner-up finish in de derde race in 2018, met een bijna overall overwinning op Circuit Paul Ricard.

100-jarig jubileumjaar
"We zijn verheugd om onze nauwe werkrelatie met Bentley voort te zetten", zei teammanager Stuart Parker. "De vorige generatie Continental GT3 was een bewezen winnaar en we hebben fantastische herinneringen aan het behalen van de Britse GT-titel met Seb Morris en Rick Parfitt Jnr in 2017. We zijn dolgelukkig om deel te nemen aan het 100-jarig jubileumjaar van Bentley en kijken ernaar uit om met de auto podiumplaatsen te veroveren en overwinningen te behalen."

De aankondiging van Team Parker zorgt ervoor dat er in 2019 minimaal drie nieuwe Bentley Continental GT3's zijn, die aan de volledige Endurance Cup gaan deelnemen. M-Sport heeft al een ongewijzigd aanbod van twee auto's voor het komende seizoen bevestigd, met nog een reeks inzendingen om mee te doen aan andere evenementen waaronder de Total 24 Hours of Spa.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS