Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Fernando Alonso geeft schoorvoetend toe: "Het is beter dan niets en ik voel me nu meer voorbereid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2018 17:40 • Print artikel

Fernando Alonso geeft toe dat United Autosports nog meer snelheid uit de Ligier moet halen. Het team kwam tijdens de Roar before the 24 niet in de top 10 terecht. De snelste tijd van het team werd neergezet door de Spanjaard, maar was 1,7 seconden langzamer dan Felipe Nasr in de Action Express Cadillac. "We gaan nog enkele veranderingen doorvoeren", zegt Alonso tegen het Engelse Autosport. "Het is nog vroeg en het is maar testen. Hopelijk rijden we verder voorin als we terugkomen voor de race."

Levitt

De F1-coureur zegt dat hij met name moest wennen aan de auto. "Ik heb niet veel ronden gereden, maar het is beter dan niets en ik voel me nu meer voorbereid voor de race, dat is zeker", vertelt de tweevoudig wereldkampioen. "Het was een goed weekend om te werken met de jongens, met het team en met de teamgenoten. We komen in de stemming en wilden een compromis vinden zodat iedereen tevreden is. Daar lag onze prioriteit en dat hebben we bereikt. Dat was positief."

"De grootste verrassing was misschien de beperkte tijd die je doorbrengt in de auto. De sessies waren niet erg lang en je deelt de auto, dus verlies je tijd tijdens de rijderswissel. Tijdens de 24 uur gaan we het aantal ronden zeker verhogen."

Alonso verwacht dat hij zich met name moet aanleren om in de nacht te rijden en om te gaan met het langzamere verkeer. "Het was geen groot verschil met overdag", zegt de McLaren-coureur. "Ook in de F1 hebben we een paar nachtraces zoals Bahrein, Singapore en Abu Dhabi. Het circuit is hier behoorlijk verlicht, dus ik had niet echt problemen. Hetzelfde geldt met het verkeer. Daar was ik een beetje bang voor. Het is altijd een risico wanneer je een auto inhaalt, maar dat geldt voor iedereen, niet alleen voor rookies."

Heb je al een lot? Nog maar één dag voor de volgende trekking van Staatsloterij. Vergeet hem niet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS