Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ENTRY-LIST: Robin Frijns strijdt met Audi om de FIA GT World Champion-titel in Macau

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2018 08:24 • Print artikel

Tijdens de FIA GT World Cup in Macau gaan vijftien auto’s deelnemen. De race wordt van 15 tot en met 18 november op het Guia Circuit verreden. Dit is een lager aantal dan de twintig die vorig jaar meededen. Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche zijn wederom aanwezig. Als extra merk komt ook Nissan aan de start.

Macau flag

Regerend kampioen Edoardo Mortaro is aanwezig, evenals de winnaar van de eerste GT3-evenement, Maro Engel. Het tweetal start in een door GruppeM Racing ingeschreven Mercedes-AMG GT3. In andere auto van het team stapt Blancpain-kampioen Raffael Marciello. Bij Porsche komt met Laurens Vanthoor nog een oud-winnaar van de race aan de start. De Belg rijdt samen met Earl Bamber voor Manthey Racing Porsche.

Audi komt met drie auto’s naar Macau. Robin Frijns gaat samen met de debuterende Dries Vanthoor in actie komen met de Audi R8 LMS van WRT Speedstar. De derde Audi is voor Christopher Haase. De coureur rijdt voor Team Rutronik. BMW wordt vertegenwoordigd door Schnitzer met een BMW M6 GT3. Augusto Farfus komt met de bolide uit Bayern in actie.

KMCG kondigde al eerder aan met drie Nissans GT-R Nismo GT3 naar Macau af te reizen. Zij komen onder andere met Oliver Jarvis in actie. Hij keert voor het eerst sinds 2007 terug naar de Chinese stad. De Brit reed toen in de Formule 3 en krijgt bij het team Alexandre Imperatori en Tsugio Matsuda aan zijn zijde.

Met Adderly Fong en Darryl O’Young komen er ook lokale helden aan de start. Fong rijdt met een Audi van Zun Motorsport. O’Young rijdt voor Craft Bamboo Racing. Het team zet nog een tweede Porsche in voor Mathieu Jaminet. Deze coureur debuteert in Macau, waarbij het team onder de naam Porsche Young Professional door het leven gaat.

Het raceweekend bestaat, net als voorgaande jaren, uit een kwalificatierace over twaalf ronden, gevolgd door een hoofdrace van achttien ronden om de FIA GT World Champion te bepalen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS