Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Series: 1-2 voor Bas Koeten in TCE-divisie; Hofor Racing / Bonk Motorsport wint nog een titel

Uitgegeven door Peter Vader • 19 november 2018 16:25 • Print artikel

De LMS Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#129, Antti Buri / Olli Kangas / Kari-Pekka Laaksonen / Ronny Jost) eindigde voor de zusterauto, de NKPP Racing by Bas Koeten Racing CUPRA TCR (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders / Roeland Voerman), waarmee Bas Koeten Racing de eerste twee plaatsen bij de Hankook 24H COTA USA behaalde. De Hofor Racing powered by Bonk Motorsport-BMW won de Championship of the Continents-titel.

24H Series Cota USA Bas Koeten podium

Antti Buri reed na 550 ronden op het 5,5 kilometer lange Circuit of The Americas als winnaar over de eindstreep en bezorgde het team daarmee de tweede overwinning van het seizoen. Daarbij leken de winstkansen van de CUPRA met het startnummer 129 al verkeken, toen de auto op de baan strandde met een gebroken wielophanging, wat twee ronden achterstand opleverde. Het Finse team kwam echter sterk terug en versloeg in een spannend duel in de slotfase het zusterteam met de NKPP Racing-CUPRA.

“Het is geweldig”, zei een dolblije Bas Koeten tegen Bruce Jones van Radiolemans.com. “Het was zo ‘close’ toen de beide auto’s met elkaar streden, maar… het is echt ongelooflijk. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben!”

De Lestrup Racing Team-Volkswagen Golf GTi TCR SEQ (#110, Mats Olsson / Peter Fahlström / Stefan Nilsson / Robin Fredriksson) completeerde het podium, zowel in de TCR-klasse als de algehele top drie van de TCE-divisie.

De Hofor Racing powered by Bonk Motorsport-BMW M235i Racing Cup auto (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) won als zesde algemeen in de TCE rangschikking voor de zevende race op rij de CUP1-klasse en voegde daarmee de algemene en CUP1-teamtitels in het Championship of the Continents bij de titels in het Europees kampioenschap, die het Zwitserse team vorige maand in België al behaalde. Antti Buri en Kari-Pekka Laaksonen wonnen de algemene TCE-rijderstitels in het Championship of the Continents.

24H Cota diversen

Sorg Rennsport (#151, Simon Tibbett / Benito Tagle / William Hendrix / Ricardo Flores) voerde in de beginfase de klasse aan, maar eindigde uiteindelijk als tweede in de CUP1-klasse. Ondanks een uitval in de slotfase van de race werd de Cor Euser Racing BMW M3 (#71, Jim Briody / Niels Bouwhuis / Einar Thorsen / Cor Euser) toch eerste in de SP3-klasse, die een hoog uitvalpercentage kende. De LAMERACUP-Lamera Cup (#238, Fabien Delaplace / Laurent Piguet / Nicolas Béraud / Thierry Soave) eindigde als tweede na een karaktervolle wedstrijd.

De 24H SERIES powered by Hankook beleven in 2019 een nieuwe jaargang, die begint met de nieuwe Hankook 6H DUBAI voor GT’s en prototypes op 5-6 januari. De jaarlijkse Hankook 24H DUBAI vinden van 10-12 januari plaats als eerste ronde van het Championship of the Continents 2019. Het Europees kampioenschap 2019 start op 29-30 maart. Evenals dit jaar wordt het seizoen van de 24H SERIES powered by Hankook afgesloten op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, van 15-17 november 2019. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS