Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series: Nerea Marti pakt eerste pole position van het seizoen, rode vlaggen gooien roet in eten Nederlandse coureurs

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 mei 2022 15:30

Nerea Marti heeft tijdens de kwalificatie van de eerste W Series-race van dit seizoen in Miami de snelste tijd gereden. De Spaanse dame bleef regerend wereldkampioene Jamie Chadwick nipt voor. Chadwick mag de tweede race op zondag wel vanaf pole positon aanvangen.

Nerea Marti

Dit weekend trapt de W Series haar seizoen af op het Miami International Autodrome. In de 30 minuten durende sessie is het voor alle rijders noodzakelijk om minimaal twee rondetijden te noteren. Hierbij wordt de snelste tijd gebruikt om de startgrid voor de eerste race te bepalen, met de tweede snelste ronde wordt de startgrid voor de tweede race van het weekend bepaald.

Op vrijdag was de Britse Alice Powell ontzettend snel op het circuit, in haar eerste run lukte het haar goed om de vorm door te zetten, ze noteerde namelijk de snelste rondetijd. Choe Chambers zorgde met nog tien minuten op de klok voor een code rood omdat ze in bocht 14 van de baan schoot. Bij het vervolg van de sessie dook Jamie Chadwick onder de tijd van Powell.

Toch bleek de ijzersterke tijd van Chadwick nét niet genoeg te zijn. Nerea Marti was slechts 0.075s sneller over het 5,4 kilomter lange circuit. Chadwick kon haar tijd niet meer verbeteren nadat Fabienne Wohlend met nog een halve minuut op de klok haar auto hard in de bandenstapel klapte.

De sessie werd vroegtijdig afgevlagd en zodoende scoorde Marti haar eerste pole position in de W Series. Door de rode vlaggen kwamen de Nederlandse dames niet helemaal uit de verf. Beide dames kwalificeerden zich niet in de top tien. Beitske Visser kwalificeerde zich op de twaalfde positie, terwijl haar teamgenootje Emely de Heus vanavond vanaf de vijftiende positie mag starten.

De eerste W Series-race van het seizoen gaat vanavond 20.30u Nederlandse tijd van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS