Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Bianca Bustamente tweede coureur in de F1 Academy

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 11:21

Bianca Bustamente is als tweede dame bekend gemaakt als toekomstig F1 Academy-coureur, dat in navolging van de Zwitserse Lena Buhler die voor ART gaat rijden. De Filippijnse tiener rijdt komend seizoen voor Prema. Vorig seizoen reed Bustamente in de W Series

Bianca Bustamente

In 2023 zullen er vijf teams aan de start staan met elk drie auto's. Het zijn ervaren teams uit de Formule 2 en Formule 3. In het eerste seizoen rijden de coureurs zeven weekenden van drie races rijden, waardoor het kampioenschap 21 races telt. Minimaal één weekend zal samenvallen met de Formule 1. Daarnaast komen er 15 testdagen. Er wordt gereden met een Tatuus T421 chassis en een turbomotor die geleverd wordt door Autotecnica. De banden worden gefabriceerd door Pirelli.

Bustamente is niet onbekend bij Prema, de jonge snelheidsduivel rijdt al in de Formule 4 VAE voor het team. “Ik ben erg verheugd om voor het seizoen 2023 bij PREMA te komen werken. Als rookie in formuleauto's was 2022 een jaar vol uitdagingen, maar vandaag is absoluut een grote stap voorwaarts in mijn carrière. PREMA is een van de meest prestigieuze raceorganisaties ter wereld en ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik me bij hun familie van coureurs mag voegen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS