Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Nog minder dan 100 dagen te gaan tot het derde seizoen van de W Series begint in Miami

Uitgegeven door Peter Vader • 28 januari 2022 10:01

LONDEN Ė De W Series, het internationale eenzitter autoracekampioenschap voor vrouwelijke coureurs, kondigt vandaag de voortzetting van de samenwerking aan met de Formule 1 en maakt acht Grand Prix-weekends bekend waarin in 2022 de W Series in baan zal verschijnen, waaronder de allereerste ronde van de serie in AziŽ. De W Series zal tijdens haar derde seizoen op het circuit, vijf nieuwe locaties bezoeken, waaronder een ronde op het Suzuka Circuit als onderdeel van het Japanse Grand Prix-weekend in oktober. Het seizoen begint over minder dan 100 dagen ter ondersteuning in mei van de inaugurele F1-Miami Grand Prix in het gloednieuwe Hard Rock Stadium-complex in Miami Gardens, Florida, VS.

W Series 2022

Naast het voor de eerste keer organiseren van races in Miami-USA, Spanje, Frankrijk, Japan en Mexico, keert de W Series komend seizoen terug naar Silverstone, de Hungaroring en het Circuit of the Americas, na met succes de Grands Prix van Groot-BrittanniŽ, Hongarije en de Verenigde Staten te hebben ondersteund. Allemaal tijdens het voorbije tweede seizoen.

De racekalender van de W Series 2022 zal bestaan uit Formule 1-supportraces tijdens de volgende Grand Prix-weekends:

Datum             Locatie
6-8 mei Miami, Verenigde Staten
20-22 mei Barcelona, Spanje
1-3 juli Silverstone, United Kingdom
22-24 juli Le Castellet, Frankrijk
29-31 juli Boedapest, Hongarije
7-9 oktober Suzuka, Japan
21-23 oktober Austin, VS*
28-30 oktober Mexico-Stad, Mexico

*Onderhavig aan het contract

Het schema en de sessietijden voor elke ronde zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Ross Brawn (Managing Director - Motorsports, Formula 1) zei erover: "We zijn trots om aan te kondigen dat de W Series zich bij ons zal blijven voegen bij acht Formule 1-races in 2022. Het was ongelooflijk om getuige te zijn van de vooruitgang in het kampioenschap, terwijl we doorgaan met het verdedigen van diversiteit in de autosport, en het is opwindend om te zien dat de serie dat opnieuw zal doen door dit jaar vijf nieuwe locaties te bezoeken, waaronder het debuut in AziŽ. We zijn van mening dat het uiterst belangrijk is om iedereen de kans te geven om het hoogste niveau van onze sport te bereiken, en onze samenwerking met W Series blijft onze vastberadenheid demonstreren om een grotere diversiteit op te bouwen in Formule 1."

Ross_Brawn_F1_director
Ross Brawn, Managing Director-Motorsports, Formula 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS