Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series: Magistrale Jamie Chadwick pakt pole op thuiscircuit, Beitske Visser op P4

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juli 2022 20:04

De Britse coureur en leider in het W Series-kampioenschap, Jamie Chadwick, zal zaterdag vooraan op de grid starten tijdens haar thuisrace op Silverstone. De tweevoudig kampioene veroverde haar derde pole positon op rij. Ze was in de kwalificatie Emma Kimilainen, Abbi Pulling en Beitske Visser te snel af.

Jamie Chadwick

In een veld van 18 dames sprong Jamie Chadwick en niet verrassend weer boven uit. De Britse dame heeft dit seizoen als drie races gewonnen en staat met een perfecte score van 75 punten bovenaan het klassement. Ook in Silverstone lijkt de coureur van Jenner Racing weer onverslaanbaar. Ze veroverde de pole positon met maar liefst twee tienden voorsprong op haar directe achterligger Emma Kimilainen.

Beitske Visser bewees weer dat zij een dame is waar zeker rekening mee gehouden moet worden. De snelste vrouwelijke inwoner van Friesland kwalificeerde op een nette vierde plaats in haar Sirin-bolide. Haar Nederlandse teamgenootje Emely de Heus start de race op zaterdag vanaf de achttiende positie.

De Britse Alice Powell zat Visser op de hielen en start samen met Fabienne Wohlwend vanaf de derde startrij. Marta Garcia, Abbie Eaton, Sarah Moore en Jessica Hawkins maken de top tien compleet.
De race die zaterdag wordt verreden om 14.25 en is live te bekijken op Ziggo Sport. Het complete tijdschema is hier te vinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS