Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Beitske Visser houdt dubbel gevoel over van geërfde pole position: "Goed voor het vertrouwen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juli 2022 08:00

Beitske Visser had origineel de tweede positie bemachtigd tijdens de kwalificatie voor de W Series-wedstrijd op het Franse circuit van Paul Ricard. Pole sitter Jamie Chadwick heeft een gridstraf van twee posities gekregen toen zij bij het uitrijden van de pitlane over de witte lijn heen reed.

Beitske Visser

Visser pakt voor het eerst dit seizoen pole position en is daar vanzelfsprekend blij mee, maar houdt er wel een dubbel gevoel aan over: “Ik ben heel blij dat ik nu pole position heb, maar het was een beetje een dubbel gevoel op dat moment! Ja, ik ben er weer, maar het was slechts een honderdste voor Jamie Chadwick. De trainingen waren ook goed vanmorgen, dus het vertrouwen dat we hebben in het racetempo betekent dat we morgen voor de overwinning kunnen vechten."

"Na de training hebben we gekeken naar de gegevens en naar een paar punten waar ik me kon verbeteren, aangezien de baan heel anders is dan vanmorgen toen we als eersten uitkwamen. Voor de kwalificatie was de baan volledig ingerubberd en was de temperatuur hoger, dus het verandert de balans en je moet je rijstijl een beetje aanpassen. De race wordt heter, dus dat wordt lastig, maar ik start vanaf de beste plek. ”

De race gaat zaterdag van start om 14.50u Nederlandse tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS