Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Williams Racing Development Driver: "Dat was een mega-einde van een mega-jaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 oktober 2021 08:35

Williams Racing Development Driver, Jamie Chadwick, is gekroond tot 2021 W Series-kampioen na een spannende finale op het Circuit of The Americas.

2021 Jamie Chadwick


Jamie, die ook de inaugurele W Series-titel in 2019 opeiste, pakte haar derde overwinning van het seizoen in Race 1 op zaterdag, waarbij ze de pole-sitter inhaalde in de openingsbocht en helemaal naar de geblokte vlag leidde. Met een voorsprong van 10 punten in de laatste race, maximaliseerde de titelverdediger haar start op de pole position, met een indrukwekkende prestatie die haar een vierde overwinning van het seizoen en een tweede kampioenstitel opleverde.

De Britse, die uitkwam voor Veloce Racing, maakte indruk met haar consistentie gedurende het seizoen en stond in zeven van de acht races op het podium, waaronder overwinningen in Oostenrijk, Hongarije en de VS. Jamie's tweede kampioenschapstitel zal haar 15 FIA Super License-punten opleveren, in lijn met de erkenning door het bestuursorgaan van het belang van de serie op de motorsportladder.

Na de race zei Jamie: "Dat was een mega-einde van een mega-jaar. Het voelt zo goed om het zo af te sluiten – wat een overwinning! Bedankt aan W Series, Veloce, Formula One, Williams en iedereen die me heeft gesteund. Het betekent zoveel om mijn titel te verdedigen. Het is dit jaar heel hard werken geweest, want Alice [Powell] heeft me tot het uiterste gepusht. De inzet was dit weekend hoger met de double-header, maar om het te bezegelen door beide races te winnen, maakt het zoveel zoeter en ik ben verheugd om bovenaan te eindigen. Een dikke proficiat aan Alice die me heel hard heeft gepusht, en het was een zwaar weekend voor haar met een aantal problemen die ze niet in de hand had. Ik heb een geweldige relatie met Williams, dus het was geweldig om te zien hoe ze me aanmoedigden, de titel een beetje met ze vierden na de race en ik ben erg dankbaar voor de steun. Ik weet niet wat de toekomst voor mij is, maar ik zal genieten van dit moment en vanaf daar verder gaan."

Jost Capito, CEO van Williams Racing: “Het is fantastisch om te zien dat onze Development Driver Jamie de W Series-titel van dit jaar claimt na een spannende titelstrijd. Het is een welverdiend succes na een spannend jaar en we zijn verheugd om haar tweevoudig kampioen te zien worden. We hebben van dichtbij gezien door het werk dat ze bij Williams heeft gedaan hoeveel ze de afgelopen jaren als coureur is gevorderd, en dit is nog een andere indicatie van het talent dat ze achter het stuur heeft. Persoonlijk was het geweldig om Jamie's succes persoonlijk te kunnen aanschouwen in Austin en ik weet dat het hele Williams-team het leuk vond om haar zondag over de streep aan te moedigen."

W Series, het internationale eenzitterkampioenschap voor vrouwelijke coureurs, verscheen in het supportprogramma voor zeven Grand Prix-weekends in 2021, waardoor het wereldwijde bereik en het bewustzijn aanzienlijk werden vergroot. Het free-to-enter-kampioenschap, gelanceerd in 2018, biedt gelijke kansen voor vrouwen en elimineert financiële barrières die hen historisch verhinderden om door te groeien naar de hogere regionen van de autosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS