Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Jamie Chadwick kan titel in de W Series in Singapore al veilig stellen: "Ik ga niet zitten rekenen"

Uitgegeven door Bart • 28 september 2022 08:30

De W Series is dit seizoen opnieuw een Jamie Chadwick feestje. De 24-jarige Britse van Jenner Racing staat na haar tweede plaats in Hongarije maar liefst 75 punten voor op Alice Powell en Beitske Visser. Voor Chadwick zal het haar derde titel op rij worden in even zo veel seizoenen. Als de titel in Singapore niet binnen is, volgen nog races in Austin en Mexico-Stad (dubbele race) tijdens de Formule 1 Grands Prix.

Jamie Chadwick


De W Series debuteert komend weekend in het supportprogramma van de F1 op Aziatische bodem. De enige coureur met ervaring in Singapore is de 17-jarige Bianca Bustamante. Tijdens haar kartcarrière reed ze op het Marina Bay Circuit, maar niet op het volledige circuit. De Noorse Ayla Agren vervangt de geblesseerde Tereza Babickova.

Chadwick zegt in haar preview dat een mogelijke titel geen invloed heeft op haar voorbereiding. "Het doel is om de titel te winnen, maar ik ga niet zitten rekenen. Dat wordt te ingewikkeld met allerlei scenario's en tactisch rijden. Ik ga gewoon zo goed mogelijk rijden en dan zie ik wel of dat voldoende is voor de titel. Er komen nog meer races aan, dus ik hoef zeker niet behoudend te rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS