Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series: Jamie Chadwick wint op sensationele wijze in Miami, Visser knap op P4 en De Heus vecht terug

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 mei 2022 19:58

Jenner Racing-coureur Jamie Chadwick heeft de openingswedstrijd van het W Series-seizoen in Miami gewonnen. De tweevoudig kampioene in de Formule-klasse voor vrouwen wist in de spannende slotfase Marta Garcia en Jessica Hawkins voor te blijven. Er was succes voor Beitske Visser, zij startte de race vanaf P12 waarna ze opklom naar de vierde positie. Emely de Heus, die haar debuut maakte won drie posities en reed naar P12.

Jamie Chadwick

Na de derde vrije training in de Formule 1 begonnen de achttien dames aan de eerste race van het seizoen. Nerea Marti was tijdens de kwalificatie de snelste, zij wist toen de uiteindelijke race-winnaar Chadwick en Emma Kimilainen achter zich te houden.

De dertig minuten durende race werd verreden over het 19 bochten tellende Miami International Autodrome. Bij de start kwamen Marti en Alice Powell niet best van hun plek af. Zij vielen terug naar de achterkant van het veld. Chadwick profiteerde en nam de leiding in handen, voor Kimilainen, Fabienne Wohlwend, Marta Garcia en Jessica Hawkins. Ook de snelste Friezin Beitske Visser kon profiteren in de openingsfase, zij klom al snel op naar de zevende positie. Powell kwam lastig op gang, ook dit was van korte duur. Ze schreef haar bolide compleet af nadat ze in bocht acht van de baan schoot. Deze klap resulteerde in een code rood, ook deze was van korte duur. Na tien minuten werd de sessie weer hervat.

Chadwick en Kimilainen wisten op korte termijn een gat te slaan richting Fabienne Wohlwend uit Liechtenstein. Lang kon Wohlwend niet genieten van P3, zij schoot in de zeventiende bocht van de baan af. Later in de race raakte Wohlwend de auto van de Britse Abbie Eaton. Dit bracht de safety car naar buiten, vlak voor dat deze melding kwam, haalde Kimilainen met een gewaagde inhaalactie Chadwick in.

Met nog n rondje te gaan mocht het veld weer los. Chadwick nam bij de herstart meteen weer de leiding over van de Finse Kimilainen. Hawkins completeerde het podium met op de vierde stek Visser. Abbi Pulling, Bruna Romasellie, Chloe Chambers, Marti, Belen Garcia en Sarah Moore maakten de top tien compleet.

Zondag komen de zestien bloedsnelle dames wederom in actie op het Miami International Autodrome. Ditmaal starten zij om 16.35u Nederlandse tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS