Formule 1

Toto Wolff zag vertrek hoofdstrateeg James Vowles niet aankomen: "Het kwam voor mij als een behoorlijke verrassing"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 14:15

Het team van Mercedes is sinds het vertrek van hoofdstrateeg James Vowles, die naar het team van Williams vertrekt om de rol van teambaas te vervullen, hard op zoek naar een vervanger voor de Brit. Er waren niet veel mensen die het vertrek van Vowles aan zagen komen, ook Mercedes-teambaas zag het vertrek van de hoofdstrateeg niet aankomen.

Toto Wolff, James Vowles

Voormalig teambaas Jost Capito en technisch directeur FX Demaison verlieten het team van Williams eind 2022 vrij onverwacht, maar enkele weken later kwam naar buiten dat Vowles de nieuwe teambaas werd van het team uit Grove.

Toto Wolff werkte nauw samen met Vowles en de Oostenrijker had dan ook liever gezien dat zijn rechterhand langer was gebleven bij het team. Tegenover Speedweek vertelde de Oostenrijkse teambaas het volgende: "Het kwam voor mij als een behoorlijke verrassing. Hij is zeker iemand die dit doel altijd al in gedachten had."

Ondanks dat Wolff het jammer vindt dat Vowles het schip verlaat, prijst hij hem voor zijn werkzaamheden en zijn capaciteiten: "James is een zeer intelligent en rationeel persoon, we hebben zijn contract dus laten ontbinden. Voor de Formule 1 in zijn geheel is het goed als iemand zoals James in de toekomst de beslissingen neemt bij Williams."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS