Dakar

Terugblikken met Becx Competition op Dakar 2020: "Beseffen nu pas echt wat een fantastische beleving het was"

Uitgegeven door Johan Vis • 20 januari 2020 02:30 • Print artikel

Becx Competition blikt terug op de Dakar Rally 2020. Michiel Becx, Edwin Kuijpers en Bernard der Kinderen eindigden met hun Iveco Trakker op de 16e plaats in het algemeen truck klassement en daarmee zijn ze de hoogstgeplaatste service-truck van het vrachtauto klassement. Na de finish is zo’n typisch moment om de film van de afgelopen twee weken nog eens even terug te spoelen. “Zelf hebben we geen problemen gehad”, zei Becx. “Twee lekke banden en één keer heel even op de kant in de duinen. Dat mag geen naam hebben. Ik ben blij en trots dat we de finish hebben bereikt, mede dankzij perfect navigeren van Edwin Kuijpers en de rust en ervaring van monteur Bernard der Kinderen. Van deze medaille droom ik al mijn hele leven.”

Becx Competition op Dakar 2020
"Wat is er veel gebeurd, wat hebben we weer veel meegemaakt en wat zijn we trots op ons team. Je komt ook al snel tot de conclusie dat je een jongensdroom hebt verwezenlijkt! Het hele Dakar avontuur is vanaf dag één voorbijgevlogen en nu we op de terugweg naar huis zijn, beseffen we pas echt wat een fantastische beleving het was."

Dit gevoel wordt geïllustreerd door een aantal zaken die echt indruk op ons gemaakt hebben (in willekeurige volgorde):

"We zijn trots op onze kopman Janus van Kasteren die samen met Darek en Marcel, een topprestatie heeft neergezet, door als zesde te eindigen in het truck-klassement. En dat tussen alle fabrieksteams met professionele rijders en bovendien in een voor hem compleet nieuwe truck."

"Ook Vick Versteijnen en zijn team verdienen onze lof; Vick, Teun en Andre hebben ondanks hun technische tegenslagen altijd de spirit blijven houden om een goede prestatie neer te zetten."

"Het landschap in Saudi-Arabië was zeer indrukwekkend en enorm divers. Wat een mooi en uitgestrekt land is dat."

"Chapeau aan alle monteurs van team De Rooy. Ze hebben dag en nacht doorgewerkt om alle Iveco Trucks iedere ochtend weer fris en fruitig aan de start te krijgen."

"Uiteraard zijn we ook dank verschuldigd aan onze eigen technische crew, Sven, Jarno, Roel en Patrick, die onze Iveco Trakker zonder enig technisch probleem door deze zware rally hebben geloodst!"

"Het teammanagement van Petronas team de Rooy Iveco was ook een belangrijke factor voor ons succes. Bedankt voor het vertrouwen in ons Becx-team en voor jullie bijdragen."

"En tenslotte willen we een woord van dank richten aan onze rots in de branding Bernard der Kinderen! Met zijn jarenlange ervaring en rust heeft hij ons in moeilijke momenten er doorheen geholpen! Eén ding staat als een paal boven water; de DAKAR 2020 kunnen we met een goed gevoel afvinken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS