Dakar

Team De Rooy eindigt met vier rijders in top 10: "Eerst dit resultaat vieren, dan aan volgend jaar denken"

Uitgegeven door Bart • 14 januari 2022 21:09 • Print artikel

Met vier rijders in de top tien heeft Team De Rooy Iveco het boek Dakar Rally 2022 zeer succesvol afgesloten. Met de vijfde plaats eindigde Janus van Kasteren als beste achter de vier ongenaakbare Kamaz-rijders. Voor Martin van den Brink was de zesde plaats zijn beste klassering ooit. Vick Versteijnen viel in voor Hans Stacey en bracht het tot de achtste plaats. De tiende positie was voor snelle assistent Mitchel van den Brink.

Janus van Kasteren


Janus van Kasteren reed met Marcel Snijders en Darek Rodewald naar de vijfde plaats. De 35-jarige coureur uit Veldhoven moest alleen de vier ontketende Kamazzen voor zich dulden. In de laatste etappe deed de equipe naar eigen zeggen rustig aan. "We hebben de truck heel thuisgebracht en deze etappe rustig uitgereden. We zijn alle drie echt heel blij met vijfde plaats. Zoals eerder gezegd: meer zit er niet in op dit moment."

De gedreven Van Kasteren legt zich echter niet zomaar neer bij een rol op het tweede plan. In zijn hoofd roept de toekomst al om aandacht. "We gaan eerst dit resultaat vieren, maar ik denk al aan volgend jaar. Ik ga proberen om iets meer te rijden en we weten wat er moet gebeuren om de trucks te verbeteren."

Vick Versteijnen zakte in de laatste etappe een plaatsje in het klassement. "Ja, zo kan dat gaan in de Dakar Rally, ik ben zeker niet teleurgesteld. We hebben echt alles gegeven. Het was een snelle proef. Op de zandpaden was het oppassen voor de keien langs de route. We hebben gewoon keihard gereden. Ook op de smalle stukken met bomen. Wij hebben ook de voorruit aan diggelen. Ja, we hebben alles gegeven en komen dan net 23 seconden tekort op Macik. Toch zijn wij super tevreden. Vooraf hadden we hier zeker voor getekend. Ik kwam ongetraind en onvoorbereid aan de start en had nog nooit met de nieuwe truck gereden. Ook voor Randy was het de eerste keer in de wedstrijdtruck. Net als Teun heeft hij het geweldig gedaan. Het zat helemaal goed in de cabine. Ik kijk voldaan terug. We hebben een gave rally gehad met een goed Team De Rooy."

Martin van den Brink behaalde met de zesde plaats zijn beste klassering in het vrachtauto klassement. Zijn vandaag 20 jaar geworden zoon Mitchel van den Brink pakte de tiende plaats in zowel de laatste special als in het algemeen klassement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS