Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne na zijn P7 in de tweede E-Prix: "Het was het beste wat we konden doen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 januari 2022 12:59

Stoffel Vandoorne is gematigd positief over zijn weekend in de Formula E, hij mocht in de eerste race het podium als tweede beklimmen en kwam in de tweede race als zevende over de finish. De kwalificatie was een hekel punt voor de Vlaming, in aanloop naar de tweede race kwalificeerde hij zich op een matige twaalfde positie. Teamgenoot Nyck de Vries wist de pole te bemachtigen en zodoende de race als eerste aan te vangen.

Stoffel-Vandoorne Formula E

"We begonnen de race als twaalfde op de grid, dus de kwalificatie was het grote nadeel voor mij. Ik slaagde er niet in om de tweede snelle ronde in de kwalificatie te optimaliseren en ik kon er dus ook niet alles uithalen, wat betekende dat ik verder naar achteren op de grid stond,� aldus Vandoorne, die momenteel derde staat in het kampioenschap.

�Ik denk dat we een solide race hadden en een goed herstel met een rit naar voren naar de zevende plaats, bovendien met de snelste raceronde. Misschien was de tweede race een beetje moeilijker dan de eerste race in termen van het racetempo dat we hadden, maar over het algemeen was het een goed uitgevoerde race van mijn kant en van de pitcrew. Het was het beste wat we in deze omstandigheden konden doen, dus vandaag was het de dag om de schade beperken,� zo sloot de Belg af.

De Vries en Vandoorne staan nu tweede en derde in het kampioenschap, vlak achter Eduardo Mortara. Het team van Mortara leidt het constructeurskampioenschap, zijn teamgenoot Lucas di Grassi deed ook goede zaken. Het Mercedes EQ Formula E-team heeft slechts ��n schamel puntje achterstand op het Monegaskische team.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS