Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne gaat de uitdaging aan in Londen op het ExCel circuit langs de Theems

Uitgegeven door Deni Volkers • 29 juli 2022 13:53

Het Mercedes-EQ Formule E-team is dit weekend (30/31 juli 2022) in Londen (Verenigd Koninkrijk) voor het voorlaatste raceweekend van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap 2021/22. Het ExCel Circuit van de Britse hoofdstad is voor de tweede keer gastheer van de volledig elektrische raceserie; eerder werden Formule E-races in de eerste twee raceseizoenen betwist op een circuit in Battersea Park. De Belg Stoffel Vandoorne kijkt uit naar de race in London.

Stoffel Vandoorne

Het circuit dat langs de rivier de Theems loopt en door een deel van de beurshallen die deel uitmaken van het Exhibition Centre London (kortweg ExCeL) is voor seizoen 8 enigszins aangepast. Het 2,141 km lange circuit is voor dit seizoen ongeveer 100 meter korter dan vorig jaar, toen het zijn debuut maakte. Stoffel Vandoorne is een van de kanshebbers in zijn Mercedes.

Stoffel Vandoorne:

"Het zal geweldig zijn om terug te zijn in Londen. Er zijn nog vier races te gaan en de strijd om het kampioenschap wordt steeds heviger, maar dat verandert niets aan mijn houding ten opzichte van het weekend. We moeten gewoon blijven doen wat we al sinds het begin van het jaar doen, namelijk in elke sessie goed presteren en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Ik heb gemengde gevoelens over het raceweekend in Londen van vorig jaar. Ik had een vrij sterke zondag met pole position en de leiding in de race, maar toen kwam ik helaas op een dieptepunt toen mijn race voor mij werd be�indigd. Dit jaar zou het wat anders moeten zijn, want er zijn een paar veranderingen aangebracht aan het circuit, maar inhalen zal nog steeds erg moeilijk zijn, dus het zal cruciaal zijn om het echt goed te doen in de kwalificatie. Laten we afwachten hoe het allemaal uitpakt! We hebben gewoon twee sterke kwalificatiesessies nodig en dan moeten we in staat zijn om twee fatsoenlijke races af te leveren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS