Dakar • Extreme E

Sterke start voor Kristoffersson en Taylor: "De Extreme E heeft een geweldige toekomst"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 april 2021 14:09

Rosberg X Racing-coureurs Johan Kristoffersson en Molly Taylor behaalden afgelopen zondag een indrukwekkende overwinning in de finale van de Desert X Prix. De voorsprong op de nummer twee Andretti United bedroeg meer dan 20 seconden. Zo stelde het team van Nico Rosberg een historische overwinning zeker in de eerste Extreme E-race in de woestijn van Al-Ula, Saudi-Arabië.

Kristoffersson Taylor


Door de overwinning heeft RXR 35 punten en een voorsprong van vijf punten in het kampioenschap, maar daar zag het na technische problemen niet naar uit. Een tijdstraf was het gevolg van een softwareprobleem met de snelheidsbegrenzer. Dat leidde tot een mindere startpositie voor de halve finale, maar Kristoffersson haalde een fantastische inhaalactie uit de kast. Buitenom passeerde hij de routiniers Carlos Sainz en Sebastien Loeb. Taylor was de snelste vrouwelijke coureur van het weekend en reed de RXR over de streep met een voorsprong van 28,91 seconden.

In de finale moest Kristoffersson de leiding afstaan aan Timmy Hansen, maar na weer een fraaie inhaalactie bouwde hij een voorsprong op van 30 seconden. Afgemeten en gecontroleerd stelde Taylor vervolgens de eerste X Prix-overwinning in de geschiedenis van de Extreme E veilig.

Johan Kristoffersson: "Ik moet het team feliciteren voor al het werk dat ze verzet hebben. We hebben een klein probleem met de tijdstraf overwonnen en de finaledag verliep fantastisch. De auto voelde geweldig aan en de races verliepen vanaf het begin spannend. Ik ben erg blij dat Molly en ik de zege konden pakken voor iedereen bij RXR en voor al onze fans."

"Wat een geweldige start van het seizoen", zo reageerde Molly Taylor. "Het voelt nog een beetje onwerkelijk, niemand wist wat we konden verwachten. Dit was extreem racen. Het was de eerste keer op zo'n terrein en iedere ronde veranderden de omstandigheden. Er waren zo veel variabelen om mee om te gaan. We wilden gewoon het beste halen uit de weinige tijd die we konden rijden."

Taylor vervolgt: "Dit kampioenschap heeft een geweldige toekomst. De Extreme E gooit echt het traditionele regelboek uit het raam en iedereen zal het erover eens zijn dat het spectaculair was. De mannelijke coureurs zijn de beste van alle autosportklassen. Voor de vrouwelijke coureurs is dit een geweldige kans om zich te ontwikkelen. Voor mij is dit een droom die uitkomt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS