Dakar • Extreme E

Extreme E Desert X Prix: Knappe comeback Timmy Hansen en Catie Munnings voor Andretti United

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 april 2021 07:14

Timmy Hansen en Catie Munnings voltooiden een opmerkelijke comeback tijdens de eerste Extreme E Prix. Het duo van Andretti United worstelde flink, nadat een lekke band hun kwalificatie had laten ontsporen. Beide coureurs blikken terug op de Desert X Prix in Saudi-Arabië, waarin ze op de finaledag de tweede plaats wisten op te eisen.

Catie Munnings Timmy Hansen


Catie Munnings: "Ik heb de woorden gewoon niet - ik lach zo veel! Timmy [Hansen] is mijn absolute held, gewoon een legende. Zijn start vandaag was ongelooflijk. Dat maakte mijn werk een stuk makkelijker. Ik hoefde de auto alleen naar de streep te brengen. Wie had na de lekke band aan het begin van de kwalificatie gedacht dat we tweede zouden worden? Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen en we zijn erin geslaagd ons weekend om te buigen."

"De Extreme E is een geweldig platform voor vrouwelijke coureurs en het is super gaaf om tegen zulke snelle meiden te racen. Het was erg leuk dat iedereen elkaar aanmoedigde, maar ook competitief was. Ik ben natuurlijk blij met deze start van het seizoen. Dit moment zal ik nooit vergeten. Niemand wist wat hij of zij kon verwachten, een tweede plaats is dan heel speciaal. We weten dat we nog sneller kunnen en dat willen we in Senegal laten zien."

Teamgenoot Timmy Hansen: "Dit voelt geweldig. Na Q1 was een tweede plaats ver weg, maar Catie heeft het geweldig gedaan om met een lekke band de auto op het goede spoor te houden. Dat was het sleutelmoment van het weekend. We waren nog steeds de underdogs, maar in de Crazy Race voelde het alsof alles samenkwam. Dat was een must win."

"In de finale mochten we door Grid Play onze startpositie kiezen en daardoor had ik meer grip dan de anderen. Natuurlijk is het een beetje teleurstellend dat ik de leiding niet kon behouden, maar Johan Kristoffersson had een mega move richting de chicane. Felicitaties aan Rosberg X Racing. We zijn erg blij met deze tweede plaats."

"In Senegal begint iedereen weer op nul. Met zo veel spraakmakende teams en coureurs moeten we scherp zijn en nog harder werken. Enorme felicitaties aan Alejandro Agag en de hele Extreme E-organisatie. Om dit idee op zo'n hoog niveau tot stand te brengen, is verbazingwekkend. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ik ben benieuwd waar dit kampioenschap naartoe gaat. Ik denk dat Extreme E een ongelooflijk mooie toekomst heeft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS