Dakar • Extreme E

Stéphane Sarrazin wordt teamgenoot van Jamie Chadwick in Extreme E

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 januari 2021 15:16

Veloce Racing heeft bekend gemaakt dat Stéphane Sarrazin het komende seizoen de teamgenoot wordt van Jamie Chadwick in het debuutseizoen van de nieuwe Extreme E serie. Voor Sarrazin wordt dit een nieuwe uitdaging, de Franse allrounder heeft in zo'n beetje alles gereden wat hard gaat en vier wielen heeft van Formule 1, Rally, Sportcars tot aan Formule E.

Stéphane Sarrazin

Stéphane Sarrazin kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en zegt: "Ik ben heel blij dat ik een deal heb kunnen maken met Veloce Racing om mee te doen aan deze nieuwe klasse, die al veel aandacht heeft weten te trekken, als coureur is het concept heel uitdagend en motiverend zowel op competitief als persoonlijk niveau en de uitdaging zal groot zijn."

"Tijdens mijn carrière heb ik verschillende wagens gereden maar de ODYSSEY 21 is echt speciaal en zal voor veel spektakel zorgen. Ik had meteen een klik met het team van Veloce tijdens het testen en kan niet wachten tot het seizoen begint."

Sarrazin en Chadwick krijgen ondersteuning van Lance Woolridge, de Zuid-Afrikaanse Off-road specialist die in zijn eigen land al een reputatie heeft opgebouwd. Hij wordt reserve- en testrijder.

Inzetten voor klimaatproblemen
De Extreme E klasse reist het komende seizoen naar 5 afgelegen gebieden die zijn beschadigd door klimaatverandering. De serie is erop gericht om wereldwijde klimaatproblemen aan te kaarten. Op 3 en 4 april gaat het eerste seizoen van start in AlUla in Saoedi-Arabië.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS