Dakar • Extreme E

Extreme E kondigt Jutta Kleinschmidt aan als adviseur en coureur naast Timo Scheider

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2021 19:32

Extreme E heeft de tweede van zijn ervaren off-road racers aangekondigd die de serie zullen ondersteunen in adviserende rollen en ter plaatse zullen zijn als ‘Championship Drivers’ als een van de teams ze nodig heeft tijdens het openingsseizoen.

Extreme E 2021


Jutta Kleinschmidt voegt zich bij het kampioenschap in de hoedanigheid van officiële adviseur, een rol waarin haar schat aan ervaring in meer dan 30 jaar in Cross-Country Motorsport als succesvol coureur en adviseur volledig zal worden benut. De benoeming van Jutta volgt op het nieuws dat Timo Scheider bevestigd is als kampioenschapsrijder en ook als cursusadviseur van Extreme E.

Vanwege de aard van de locaties die Extreme E in 2021 bezoekt, hebben teams tijdens de evenementen geen back-up coureur ter plaatse. Daarom zal Kleinschmidt aanwezig zijn als vrouwelijke back-up als een van de teams haar nodig heeft om tijdens het seizoen achter het stuur te kruipen.

Jutta Kleinschmidt, geboren in Keulen, Duitsland, heeft een indrukwekkende afkomst in offroad-racen. Haar eerste optreden op het wereldberoemde evenement, de Dakar Rally, was in de motorcategorie in 1988, maar in 1994 was ze overgestapt op vier wielen en de auto-categorie. Drie jaar later werd ze de eerste vrouw die een etappeoverwinning boekte en in 1999 behaalde ze een derde plaats in het algemeen klassement.

In 2001 schreef ze haar naam in de geschiedenisboeken als de eerste vrouwelijke Dakar Rally-winnaar. Nog eens twee podia in 2002 en 2005 bevestigden haar plaats als de meest succesvolle vrouwelijke coureur in de categorie tot nu toe.

“We zijn allemaal heel blij dat Jutta [Kleinschmidt] en Timo [Scheider] aan boord zijn. We hebben enorm veel respect voor hen beiden en voor wat ze hebben bereikt in de autosport", zei James Taylor, Chief Championship Officer bij Extreme E. “Jutta heeft echt geen introductie nodig als de enige vrouwelijke coureur die ooit de Dakar Rally heeft gewonnen - ze is een legende in off-road racen en is een gepassioneerd voorstander van de overgang naar nieuwe en innovatieve technologieën, wat haar de perfecte persoon maakt om het op te nemen. deze rol."

"Simpel gezegd, het is absoluut geweldig om deel uit te maken van de Extreme E-familie als adviseur en Championship Driver", zei Jutta Kleinschmidt. "Het is een ongelooflijk opwindende rol die al mijn ervaring vereist. Ik ga het ook erg leuk vinden om het sportteam te ondersteunen bij een reeks dingen. Milieuvriendelijke nieuwe technologieën zijn de toekomst van de autosport, dus ik kan niet wachten om me aan te sluiten bij deze innovatieve en revolutionaire nieuwe Electric Off-Road-serie, die ook een belangrijk gelijk geslacht race-format biedt om het beste in vrouwelijk coureurstalent te laten zien."

“Het is een geweldige kans voor vrouwen om samen te werken met mannen, samen te strijden op hetzelfde materiaal. Extreme E combineert toekomstige autosporttechnologie met gendergelijkheid. Tot nu toe bestaat er in de autosport niets vergelijkbaars."

De eerste X Prix van Extreme E vindt plaats op 3 - 4 april in AlUla, Saoedi-Arabië. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS