Dakar • Extreme E

Lewis Hamilton en Nico Rosberg komen elkaar tegen, maar niet op het asfalt: "Lewis geeft me veel tips"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 april 2021 15:03

Het Extreme E-team van Lewis Hamilton X44 eindigde tijdens de eerste X Prix in Saudi-Arabië op de derde plaats. Sebastien Loeb en Cristina Gutierrez kwalificeerden zich als snelste combinatie, maar in de finale brak de stuurbekrachtiging. De coureurs waren tevreden met het verloop van het eerste weekend in de klasse voor elektrische SUV's, maar zonder pech had er wellicht meer in gezeten. Uiteindelijk won het concurrerende Extreme E-team van Nico Rosberg met Johan Kristoffersson en Molly Taylor. Toch waren Hamilton's rijdersduo Loeb en Gutierrez erg competitief.

X44 Loeb Gutierrez


Cristina Gutierrez: "We hebben een goed weekend achter de rug, maar we hadden pech in de finale met een kapotte stuurbekrachtiging. Daar konden we niets aan doen, dus moeten we blij zijn dat we derde zijn geworden. Ik ben erg blij dat ik in zo'n geweldig team zit. Tijdens het weekend sprak ik met Lewis en hij heeft me veel tips gegeven. Ik kijk al uit naar de volgende race in Senegal. De Extreme E biedt een geweldige kans voor vrouwelijke coureurs om tegen zo veel legendes van de sport te racen."

Sébastien Loeb: "Over het algemeen was het een goed weekend. We hebben goede punten gescoord en zijn in het eerste weekend op het podium geëindigd. Natuurlijk hadden we verwacht om het in de finale beter te doen, maar in de eerste bocht verloren we de stuurbekrachtiging. Dan is de auto zo groot en zwaar dat hij heel moeilijk te besturen is. Het was heel zwaar om dat vol te houden. Dat viel tegen, maar voor de rest ben ik heel tevreden met ons weekend. Het team heeft het uitstekend gedaan. Het belangrijkste is dat we weten dat we om de overwinning mee kunnen doen. Zowel Cristina als ik waren snel, dus we maken goede kans tijdens het restant van het seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS