Dakar • Extreme E

Nico Rosberg versus Lewis Hamilton: "Dit is krankzinnig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 april 2021 06:12

Als je dacht dat sinds Nico Rosberg de F1 verliet hij zijn grote opponent Lewis Hamilton op sportief vlak niet meer tegenkomt, komt bedrogen uit. Ook in de Extreme E komen de teams van Rosberg en Hamilton elkaar tegen. Uiteindelijk won het Extreme E-team van Nico Rosberg de eerste X Prix. Johan Kristoffersson en Molly Taylor werden afgelopen zondag de eerste winnaars van de nieuwe klasse voor elektrische SUV's. In de woestijn van Saudi-Arabië bleven zij Andretti United met Timmy Hansen en Catie Munnings voor. Derde werd het team van Lewis Hamilton X44 met Sebastien Loeb en Cristina Gutierrez. Dit eerste weekend was spectaculair begonnen met ook een aantal crashes.

Rosberg Racing


Nico Rosberg, oprichter en directeur van Rosberg X Racing, was uiteraard zeer tevreden: "Dit is krankzinnig. Ik ben het hele team zo dankbaar voor al het werk dat ze voor dit weekend hebben verzet. Het was een intense strijd en we hebben spectaculaire races gezien. Alles is op zijn plaats gevallen en iedereen binnen het team heeft goed samengewerkt."

"We hebben een fantastisch team van engineers en monteurs", vervolgt de Duitser wereldkampioen Formule 1 van 2016. "Ze hebben zich perfect voorbereid en Molly en Johan hebben fenomenaal gereden. In echt zware omstandigheden hebben ze geen fout gemaakt en ze waren beiden erg snel. Ik ben trots op wat we dit weekend voor elkaar hebben gekregen. Om zo terug te komen na een tijdstraf van 60 seconden is geweldig."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS