Formule 1

Sky Sports F1 - Adrian Newey geflatteerd door woorden Lewis Hamilton: "Ik hou van regelwijzigingen"

Uitgegeven door Bart • 8 mei 2024 10:02

Adrian Newey is extreem gewild in de Formule 1 en Ferrari zou wel eens zijn toekomstige team kunnen worden. Lewis Hamilton maakt komend jaar al de stap naar de Scuderia en hoopt maar wat graag op de topontwerper die aan het einde van dit jaar Red Bull vaarwel zegt. Newey zelf ziet een samenwerking met Hamilton ook wel zitten.

Adrian Newey


Eerder gaf Newey in de podcast Beyond The Grid aan dat hij spijt heeft dat Ferrari niet op zijn CV staat en ook dat hij graag met Hamilton zou willen werken. Maar die woorden kwamen voordat hij zijn vertrek bij Red Bull aankondigde. Intussen heeft Hamilton laten weten dat Newey een uitstekende aanvulling voor Ferrari zou zijn en dat hij bovenaan zijn wensenlijst staat.

Bij Sky Sports F1 reageerde Newey op de woorden van Hamilton. "Het is heel aardig van Lewis dat hij dat zegt en het vleit me enorm. Maar op dit moment heb ik even een pauze en ik zie later wel wat er gaat gebeuren."

Newey vertrekt aan het einde van het seizoen bij Red Bull, zodat hij zich bij een nieuw project kan richten op de nieuwe reglementen van 2026. "Ik hou van regelwijzigingen. De komende reglementen zijn de grootste regelwijziging sinds 1983. Dus ik hou van die uitdaging om alle research te gaan doen."

"De laatste twee auto's zijn evoluties van een eerdere auto en volgend jaar is de derde evolutie. Het is een geweldige serie geweest en het verrast me hoeveel er nog uit deze auto's te halen is. Toen ik eerst naar de reglementen keek, was ik daar niet zo zeker van, maar het is toch wel leuk gebleken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS