Karting • GK4 Kartseries

Senna van Soelen eindigt als tweede in het NK en wint WK-ticket IAME voor Le Mans

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 augustus 2022 14:31

GENK – Senna van Soelen mocht zijn Ford Fiesta-bolide weer eens inruilen voor zijn eveneens bloedsnelle kart van team WJS-Racing. Op het circuit van Genk stond er veel op het spel. Van Soelen maakte namelijk kans op een ticket voor het Wereldkampioenschap IAME in Le Mans in oktober. De zestienjarige coureur uit Oostvoorne onderstreepte zijn kwaliteiten en bemachtigde op vrij overtuigende wijze dit ticket. Daarnaast eindigde hij op de tweede positie in het Nederlands Kampioenschap.

Senna van Soelen

“Het voelt echt geweldig dat ik dit ticket heb bemachtigt, wie wil nou niet een wereldkampioenschap rijden op Le Mans? Het gaan wel hectische weken worden, het WK valt namelijk precies tussen de twee laatste raceweekenden in de Ford Fiesta Sprint Cup. We moeten dan dus heen en weer reizen van Spa, naar Le Mans en vervolgens naar Assen, maar we hebben het er voor over.”

Op vrijdag kwam Senna aan op het Belgische circuit, later dan de meeste van zijn concurrenten, die al sinds woensdag op locatie aanwezig waren om zich optimaal voor te bereiden. Van Soelen liet zich hier geen strobreedte door in de weg liggen en ging meteen aan het werk: “Gelukkig voelde de kart al direct goed aan. Natuurlijk ken ik de baan ook al heel erg goed, maar alles leek te kloppen aan de afstelling.”

Zo gedreven als de pursang racer uit oostvoorne is, perste hij er tijdens de kwalificatie alles, maar dan ook alles uit om een goede positie veilig te stellen voor de heatraces. Ondanks alle druk en alles wat er op het spel stond, deed hij dit weer. In de drukke en supersterke Europese veld reed de coureur van WJS Racing naar een knappe achtste positie en dat in een veld van 70 karters! Er stonden veel wereldtoppers in Genk aan de start als voorbereiding op het Europees Kampioenschap verreden op het dezelfde Belgische omloop. “De kwaliteiten in het veld was echt bizar, het was echt een veld waar je u tegen zegt. Het was een mooie voorbereiden op het WK met alle toppers die hier rondrijden.”

Senna van Soelen

“In het NK ben ik tweede geworden, dus dat is wel netjes.” Het had er al alle schijn van dat Senna een ticket zou bemachtigen op Genk, toch was het nog niets helemaal zeker en kon er nog van alles roet in het eten gooien. Gelukkig maakte Van Soelen zich hier niet al te veel zorgen om en deed zijn voorbereidingen gewoon zoals altijd: “Ik heb het hele weekend gewoon heel veilig gereden en ben ik in de A-Finale terecht gekomen. Toen was het zaak om de Finalerace veilig uit te rijden, en toen ik over de streep kwam wist ik dat ik het ticket binnen had en dat ik naar Le Mans mag. Het was over de streep al meteen beslist, ik moest de race gewoon uitrijden en dan was het goed.”

Het wereldkampioenschap in Le Mans valt precies tussen de twee laatste raceweekenden van de Ford Fiesta Sprint Cup in. In het Divisie 1-klassement staat de coureur van Bas Koeten Racing op de eerste positie en in het algemeen klassement moet hij alleen Thomas de Backer voor zich dulden. “Tussen mij en Thomas zit zes punten verschil, dat is helemaal niks. Er kan ook in de Fiesta Cup nog van alles gebeuren. Het worden dus leuke, maar drukke weken.”

Senna van Soelen wordt in de racesport ondersteund door: Absolute Motors, Lambert en Company BV., Porsche Gelderland, Strack Vloeren, Alphenberg Leather, Meijer Tegels en Sanitair, E. Groeneweg Fiscaal, MR Domotica en Financieel Advies en FJR Administraties.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS